17 Δεκεμβρίου 2014

Οικονομική ενίσχυση στο δήμο Ωραιοκάστρου από το υπουργείο Υποδομών


Εγκρίθηκε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και θα καταβληθεί οικονομική ενίσχυση ύψους 200.000 ευρώ στον δήμο Ωραιοκάστρου για τη συντήρηση και αποκατάσταση του οδικού δικτύου του δήμου, το οποίο σχεδόν καταστράφηκε από τις πλημμύρες των προηγούμενων
ημερών. Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του δημάρχου Ωραιοκάστρου, Αστέριου Γαβότση με τον μέχρι πρότινος γενικό γραμματέα δημοσίων έργων, Στράτο Σιμόπουλο, το υπουργείο με έγγραφό του ενημέρωσε άμεσα τη δημοτική αρχή για την έγκριση δέσμευσης του εν λόγω ποσού.
 
Να σημειωθεί ότι τον περασμένο Σεπτέμβριο η διοίκηση του δήμου με έγγραφό της ζήτησε από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κονδύλιο ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκαταστήσει τις ζημιές που προκλήθηκαν και από τις βροχοπτώσεις.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι εργασίες αποκατάστασης του οδοστρώματος και η άντληση των υδάτων από δρόμους και σπίτια, ενώ αποκαταστάθηκε η υδροδότηση στα χωριά Μεσαίο και Φιλαδέλφεια, η οποία είχε διακοπεί για αρκετές μέρες, καθώς λόγω των πλημμυρών έσπασαν οι σωλήνες των γεωτρήσεων.






Στο μεταξύ, το έργο κατασκευής της γέφυρας που βρίσκεται σε εξέλιξη θα συνεχιστεί μέχρι το καλοκαίρι ενώ θα γίνει πρόσθετη μελέτη βελτίωσης και η παλιά γέφυρα μαζί με την καινούρια με τις κατάλληλες τροποποιήσεις θα λειτουργήσουν ως ιρλανδικές διαβάσεις. Οι δύο γέφυρες θα ενισχυθούν καταλλήλως ώστε σε πλημμυρικά φαινόμενα να μην καταστρέφεται η υποδομή τους και εκ παραλλήλου θα ξεκινήσει η εκπόνηση μελέτης νέας γέφυρας με τα αντίστοιχα τμήματα της οδοποιίας, η οποία θα ενταχθεί σε έναν από τους άξονες δράσης του ΕΣΠΑ 2014-2020.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !