17 Δεκεμβρίου 2014

24 νέα περιπολικά σε Πιερία, Θεσσαλονίκη, Ημαθία, Πέλλα, Χαλκιδική, Σέρρες, Κιλκίς

Στην ενίσχυση του εξοπλισμού των υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κεντρική Μακεδονία προχωρά η διοίκηση της Περιφέρειας, μετά την έγκριση προμήθειας 24 αυτοκινήτων, που θα διατεθούν για τις ανάγκες αστυνόμευσης και δημόσιας ασφάλειας. Ο προϋπολογισμός είναι 607.692 ευρώ και η προμήθεια χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ 2007-2013.

            Η ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ αποτέλεσε δέσμευση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και αποτελεί συνέχεια της συνεργασίας της Π.Κ.Μ. με το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.
«Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας στην Κεντρική Μακεδονία είναι γνωστές. Έχω δεσμευτεί πως ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να ενισχύσουμε την ΕΛΑΣ, αναγνωρίζοντας την τεράστια προσπάθεια που καταβάλουν όλα τα στελέχη της, τα οποία παρά τις περικοπές που έχουν υποστεί, συνεχίζουν να αγωνίζονται με όλες τους τις δυνάμεις για τη διαφύλαξη της δημόσιας ασφάλειας. Με κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας, στηρίζουμε το έργο της Αστυνομίας, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστούν οι υποδομές της, να προμηθευτεί με νέα οχήματα και να βελτιωθεί ο εξοπλισμός του προσωπικού. Συνεργαζόμαστε με την ΕΛΑΣ, με μοναδικό μας γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας τάξης και την προστασία των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.
            Η ενίσχυση του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ είχε συμφωνηθεί και στην τελευταία συνάντηση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Βασίλη Κικίλια, όπου ο τελευταίος είχε ζητήσει από τον κ. Τζιτζικώστα τη συνδρομή της Π.Κ.Μ. στη χρηματοδότηση δράσεων της ΕΛΑΣ από κονδύλια του νέου ΕΣΠΑ, του ΣΕΣ 2014-2020, καθώς τα οικονομικά μέσα της Αστυνομίας είναι περιορισμένα.
Όπως επισήμανε ο κ. Τζιτζικώστας, «τα 24 αυτοκίνητα, τη χρηματοδότηση των οποίων εγκρίναμε, δεν είναι η πρώτη συνεισφορά της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην ενίσχυση της ΕΛΑΣ. Συνολικά,  έχουμε χρηματοδοτήσει μέχρι σήμερα τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού της ΕΛΑΣ με 820.710 ευρώ και είμαστε αποφασισμένοι, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας, να συνεχίσουμε την ενίσχυση και στη νέα προγραμματική περίοδο».
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει χρηματοδοτήσει, μέσω κονδυλίων του ΕΣΠΑ, την προμήθεια:
·        8 αυτοκινήτων διερεύνησης τροχαίων ατυχημάτων, προϋπολογισμού 252.208 ευρώ.
·        19 αυτοκινήτων προϋπολογισμού 329.284 ευρώ.
·        19 μοτοσικλετών τύπου On-Off, προϋπολογισμού 170.950,55 ευρώ.
·        19 αλκοολομέτρων, προϋπολογισμού 24.363,84 ευρώ.
·        51 πομποδεκτών αυτοκινήτων, προϋπολογισμού 26.911,17 ευρώ.
·        44 φορητών πομποδεκτών, προϋπολογισμού 16.993,68 ευρώ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !