17 Δεκεμβρίου 2014

Λάρισα: Ημερίδα με θέμα "Προστατεύοντας τα παιδιά μας

Σε μια κατάμεστη αίθουσα πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα  15 Δεκεμβρίου ημερίδα με θέμα «Προστατεύοντας τα παιδιά μας: Σύγχρονοι Κίνδυνοι σε ένα δύσκολο περιβάλλον»                                                                                                στο Γαλλικό Ινστιτούτο. 

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής και τους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού, που έχει καθιερωθεί να εορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου και αποτέλεσε μέρος του  «Κύκλου Ομιλιών για Γονείς και Εκπαιδευτικούς» που έχει ως στόχο την ενημέρωση τους για θέματα που απασχολούν τη σημερινή οικογένεια σε ένα δύσκολο κοινωνικό περιβάλλον.
Θέματα μείζονος σημασίας καλύφθηκαν από τους προσκεκλημένους ομιλητές, αρχής γενομένης από τη δικηγόρο Μαρία Χρυσαφίδου, που ενημέρωσε το κοινό για τα δικαιώματα των παιδιών, ακολούθησε η Ψυχολόγος- Ψυχοθεραπεύτρια του Ινστιτούτου Ψυχοκοινωνικής Ανάπτυξης, Δήμητρα Παπαδήμα, που μίλησε για θέματα βίας, παραμέλησης και εγκατάλειψης και τις επιπτώσεις τους στον ψυχισμό των παιδιών. Ακολούθησαν η Κοινωνική Λειτουργός, Αναστασία Μυλωνά και η Ψυχολόγος Δήμητρα Κωστούλα, οι οποίες πληροφόρησαν για τις δράσεις του «Χαμόγελου του Παιδιού» και  κάλυψαν το θέμα της ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου αλλά και του διαδικτυακού εκφοβισμού και του εθισμού στο διαδίκτυο αλλά και η Ψυχολόγος Ελένη Σοφού που μίλησε για τη βία στην παιδική ηλικία όπως την βίωσαν τα μέλη του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Λαρισαίων. Την εκδήλωση συντόνισε η δημοσιογράφος Κωνσταντίνα Καρυδάκη. 
Παράλληλα με την εκδήλωση οι παρευρισκόμενοι έδειξαν και το κοινωνικό τους πρόσωπο προσφέροντας τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και το Κοινωνικό Συσσίτιο των Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας του Δήμου Λαρισαίων που εξυπηρετούν καθημερινά απόρους συμπολίτες μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !