3 Ιανουαρίου 2016

Η Γερμανία μπαίνει στον πόλεμο κατά του ISIS

Δυναμικά φαίνεται να μπαίνει η Γερμανία στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους, καθώς αποφάσισε να στείλει στην περιοχή της Συρίας μαχητικά αεροσκάφη Tornado, προκειμένου να συνδράμει στη προσπάθεια των δυτικών χωρών να “αφανίσουν” τους τζιχαντιστές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της γερμανικής κυβέρνησης, πρόκειται να αποσταλούν μαχητικά αεροσκάφη Tornado για αναγνωριστικές πτήσεις και για την στήριξη της Γαλλίας στον πόλεμο που έχει κηρύξει στο Ισλαμικό Κράτος.
Όλα αυτά λίγες ώρες μετά την επιστροφή της Άγκελα Μέρκελ από το Παρίσι και τη συνάντησή της με τον πρόεδρο Ολάντ.
“Η Γερμανία θα παίξει πιο ενεργό ρόλο, από ότι έκανε μέχρι τώρα”, ανέφερε συγκεκριμένα η Γερμανίδα καγκελάριος, τονίζοντας πως υπάρχει μεγάλη ανάγκη να αντιμετωπιστεί άμεσα το Ισλαμικό Κράτος.
“Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να καταπολεμηθεί με συζητήσεις, ούτε είναι διαθέσιμο να εμπλακεί σε διαπραγματεύσεις. Πρέπει να αντιμετωπιστεί με όπλα”, επισήμανε η Μέρκελ.
Την ίδια στιγμή, πηγές της γερμανικής κυβέρνησης τονίζουν πως τα μέτρα που πρόκειται να λάβει η χώρα κατά των τζιχαντιστών δεν σταματούν εκεί, καθώς η κυβέρνηση προτίθεται να σταθεί στο πλευρό των συμμάχων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !