3 Ιανουαρίου 2016

Αγγελική Παππά: Η Ελληνίδα δασκάλα είναι το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2015

Το 2015 ήταν άλλο ένα καράβι το οποίο μάς ταξίδεψε για 12 μήνες. Όλο αυτό το διάστημα ζήσαμε όμορφες και άσχημες εμπειρίες οι οποίες σημαδεύτηκαν από τους ανθρώπους γύρω μας. Αυτοί διαμόρφωσαν την χρονιά που φεύγει.

Είναι αυτοί που καινοτόμησαν, αυτοί που μάς διασκέδασαν και μάς ενέπνευσαν. Αυτοί που κράτησαν την σπίθα της ελπίδας αναμμένη, που ηγήθηκαν εθνών αλλά και νικών. Είναι αυτοί που πάλεψαν για την αποδοχή και αυτοί που πέρασαν 40 κύματα για ένα καλύτερο μέλλον. Ήταν αυτοί που προκάλεσαν και αυτοί που πάλεψαν, είτε για το καλό, είτε για το κακό. Είναι οι άνθρωποι που με τις πράξεις μας καθόρισαν την εποχή μας. Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι η Αγγελική Παππά.
Τερματίζοντας πρώτη, στην ψηφοφορία του KoolNews.gr, η Ελληνίδα δασκάλα που διεκδικεί με αξιώσεις το Παγκόσμιο Βραβείο Δασκάλου το οποίο πέρσι απένειμε ο Μπιλ Κλίντον, επιλέχθηκε από τους αναγνώστες του KoolNews.gr ως το Πρόσωπο της Χρονιάς για το 2015. Ποια είναι όμως η όμορφη αυτή κυρία που πρωτοπορεί, καινοτομεί και μας κάνει υπερήφανους σε διεθνές επίπεδο;
aggeliki-pappa-prosopo-xronias-570
Η ενασχόλησή της με την Εκπαίδευση δεν ήταν κάτι που «έτυχε». Από μικρό κοριτσάκι και την τρυφερή ηλικία των 10, η Αγγελική Παππά, γνώριζε πως το να διδάσκει είναι αυτό που θα κάνει στην ζωή της. Τι κι αν οι Έλληνες στον Παγκόσμιο Δείκτη Κύρους των Εκπαιδευτικών του Ιδρύματος Varkey για το 2013, είχαν την πιο αρνητική άποψη για το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας; Τέτοια δεδομένα δεν εμποδίζουν όσους θέλουν να προσφέρουν. Και η Αγγελική Παππά, προσφέρει.
Η αγάπη της για τα παιδιά και την προσφορά ήταν αυτά που την ώθησαν στο να δημιουργήσει το «I Love Dyslexia», ένα σύστημα διδασκαλίας ξένων γλωσσών αποκλειστικά για παιδιά με δυσλεξία. Η ιδέα ξεκίνησε πριν από επτά χρόνια όταν η ίδια ήταν δασκάλα Αγγλικών σε ιδιωτικό σχολείο.
Όπως έχει πει στο protothema.gr, είχε απέναντί της έξυπνους μαθητές, ταλαντούχους, που παρουσίαζαν προβλήματα δυσλεξίας. Ορμώμενη από την σκέψη πως εάν δεν διδαχθούν σωστά αυτά τα παιδιά, το πρόβλημα θα είναι η ίδια διότι ως δασκάλα δεν θα έχει επιτύχει τον σκοπό της αποφάσισε να... αναλάβει δράση. «Έπρεπε να προστατεύσω αυτά τα παιδιά από ένα εκπαιδευτικό σύστημα που δεν μπορούσε να τα βοηθήσει», τονίζει η κυρία Παππά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !