21 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΠΕΖΟΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΥΓΥΡΟ


Με τα «Χριστουγεννιάτικα Πεζοδρώμενα» συνεχίζονται οι εκδηλώσεις στο Δήμο Πολυγύρου. Από σήμερα Δευτέρα 21 έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015 και για πέντε ολόκληρες ώρες καθημερινά (16:00 – 21:00) ο πεζόδρομος του Πολυγύρου θα πλημμυρίσει από άρωμα Χριστουγέννων.  Μικροί και μεγάλοι θα
ζήσουν τη μαγεία των Χριστουγέννων με  εκδηλώσεις και θεατρικά δρώμενα, χριστουγεννιάτικα μπαζάρ, εκθέσεις και παρουσιάσεις βιβλίων. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν στο σπίτι της Σοκολάτας και του Αϊ Βασίλη, στο εργαστήρι χειροτεχνίας και ζαχαροπλαστικής, στο χριστουγεννιάτικο ταχυδρομείο, στο ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ. Παράλληλα θα λειτουργεί χριστουγεννιάτικη αγορά με εποχιακά είδη, είδη λαϊκής τέχνης, παραδοσιακά προϊόντα, ροφήματα, γλυκίσματα και ζαχαρωτά.
Τα «Χριστουγεννιάτικα Πεζοδρώμενα» πραγματοποιούνται από το Δήμο Πολυγύρου και το Νομικό Πρόσωπο «Αριστοτέλης» με τη συμμετοχή φορέων, συλλόγων, παραγωγών και εμπόρων.
Στο μεταξύ το τριήμερο που πέρασε, 18, 19 και 20 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι της πρωτεύουσας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αξιόλογες εκδηλώσεις. Την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 το θερμό χειροκρότημα του κοινού απέσπασαν οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου, που παρουσίασαν μαζί με τους καθηγητές τους στο Δημοτικό θέατρο δείγμα της δουλειάς τους.
Την επόμενη μέρα σε μια λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου. Το καλλιτεχνικό μέρος ανέλαβαν μουσικά σύνολα  (η Φιλαρμονική Πολυγύρου, η Παιδική, η Βυζαντινή και η Μικτή Χορωδία Πολυγύρου, η Φιλαρμονική  Γαλάτιστας σε συνεργασία με τη Φιλαρμονική “IRIS” Δήμου Παύλου Μελά) σε χριστουγεννιάτικες μελωδίες.
Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου το πρωί στο κατάμεστο συνεδριακό κέντρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Δ. Κανατά «Το ροδάκινο που έγινε ντομάτα». Για το βιβλίο μίλησαν οι Θανάσης Χριστιανός, Τάκης Κοσμάς, Γιάννης Τσίκουλας.
Το βράδυ στο Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου Ο Λαογραφικός Όμιλος παρουσίασε το cd «Άρωμα Χαλκιδικής …κάτι νέο απ΄ τα παλιά» με τη συμμετοχή των μουσικών της ηχογράφησης και του Μικτού Τμήματος Χαλκιδικής του Ομίλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !