21 Δεκεμβρίου 2015

- Νίκο θα τα ξαναδούμε; - Ούτε στα όνειρά μας Μάρθα

Αγαπητέ αναγνώστη, μη με παρεξηγείς. Άλλωστε προέρχομαι από χτύπημα στο κεφάλι και για ένα διάστημα θα πρέπει να ανεχτείς το παραλήρημά μου. Μπερδεύομαι ανάμεσα στο ψέμα και την αλήθεια, ανάμεσα στο όνειρο και την πραγματικότητα. Αν λοιπόν δε βρίσκεις ειρμό στο κείμενο, που ακολουθεί δε φταις εσύ. Φταίνε εκείνες οι ταινίες της δεκαετίας του 60.

Όλοι εσείς οι ψευτοαριστεροί, οι πρωταθλητές της κωλοτούμπας, που μας κουνάτε το δάχτυλο ξεστομίζοντας ηρωικές εκφράσεις του στυλ «άμα γουστάρετε, ξαναπάμε σ’ εκλογές», έχετε δίκιο. Έχετε δίκιο γιατί με τη δική μου ψήφο γίνατε μάγκες. Και τώρα μπορείτε να διορίζετε τα συντρόφια σας ως μετακλητούς υπαλλήλους, με αυξημένους μάλιστα μισθούς, ως ανταμοιβή για τους «αγώνες» τους.
Πίστεψα σε σας. Και μαζί με μένα πίστεψε και πολύς κόσμος. Πιστέψαμε ότι, η ιδεολογία σας μπορούσε να αντέξει στο χρόνο, τουλάχιστον περισσότερο από ότι συνέβη στο παρελθόν με ένα κόμμα, που λεγόταν ΠΑΣΟΚ (βλέπε Δημοκρατική συμπαράταξη).
Περιμέναμε να ανακαλύψετε το επαχθές και επονείδιστο χρέος και να το διαγράψετε. Εσείς όμως διαγράψατε μόνο τη Ζωή σας και τη ζωή μας. Περιμέναμε να ανακαλύψετε ποιος φταίει για τα μνημόνια και να τον κλείσετε μέσα. Θα έπρεπε όμως να συμπεριλάβετε και τον εαυτό σας στους ενόχους και να αυτοεξοριστείτε. Σε καμία περίπτωση δε περιμέναμε ότι, για οποιαδήποτε νομοθετική σας παρέμβαση θα έπρεπε να πάρετε την άδεια των ευρωπαίων ή των ντόπιων τρομοκρατών.
Την εποχή του παλιού ΠΑΣΟΚ, τους μετανιωμένους ψηφοφόρους τους έλεγαν κοψοχέρηδες. Προτιμούσαν να τους κοπεί το χέρι, από το να ξαναψηφίσουν αυτόν, που τους πρόδωσε. Εγώ δεν θα είμαι τόσο μελοδραματικός. Την ψήφο μου μπορεί να τη ξαναδείτε σε τρεις, άντε τέσσερις περιπτώσεις:
1) Αν ο κόσμος όλος κάνει μια τεράστια κωλοτούμπα και έρθουν τα πάνω κάτω, όταν δηλαδή ο βόρειος πόλος πάρει τη θέση του νότιου. (Τον τελευταίο αιώνα η ισχύς του μαγνητικού πεδίου της Γης έχει μειωθεί κατά 6%, οπότε είναι πιθανό τα επόμενα 200.000 χρόνια κάποια στιγμή να αντιστραφεί το μαγνητικό πεδίο της Γης).
2) Αν πέσει ο ουρανός στο κεφάλι του Μαζεστίξ.
3) Αν ξανακτυπήσω στο κεφάλι.
4) Αν προσβληθώ από το σύνδρομο της Κοπεγχάγης και ερωτευτώ το βιαστή μου.
Τελικά, όταν τελειώσει η «αριστερή» παρένθεση, το μόνο, που θα μας έχει μείνει είναι 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες. Αα ναι. Και το σύμφωνο συμβίωσης και η καύση των νεκρών επίσης, ώστε να μπορεί ο κάθε gay χήρος να καίει το νεκρό σύντροφό του και  μην προκαλείται βλάβη στον υδροφόρο ορίζοντα.
Μη βιαστείς να με βρίσεις. Αυτό με τον υδροφόρο ορίζοντα δεν είναι δικό μου. Είναι μέσα στο σκεπτικό της απόφασης του Δήμου Θεσσαλονίκης για τη δημιουργία αποτεφρωτηρίου για την καύση των νεκρών. Μέσα στα προσδοκώμενα οφέλη είναι επίσης και η αποσυμφόρηση των κοιμητηρίων!!
Επίσης, όταν με το καλό μας αδειάσετε τη γωνιά, θα έχουν μείνει και δυο καινούργιες ασθένειες ψυχιατρικής φύσης. Δύο φοβίες. Η αληθοφοβία και η straightοφοβία.
Περίεργο πράγμα οι συνειρμοί. Μου έρχεται στο μυαλό η γνωστή διαφήμιση με τον παππού και τους νεαρούς, που γρατσουνάνε τις ηλεκτρικές κιθάρες, παίζοντας μουσική (κατά τους ίδιους), κάνοντας απίστευτη φασαρία (σύμφωνα με τον παππού). Έξαλλος ο γέρος χτυπάει με μανία τη τζαμαρία.
«Μας έχετε τρελάνει. Να φύγετε κύριε. Να πάτε αλλού. Κι εμείς παίζαμε μαντολίνο, όχι όμως ηλεκτρικό. Γκράγκα γκρούγκα, ντάγκα ντούγκα.»
Βγάλε γλώσσα, μόνο αν αξίζει τον κόπο, λέει μια φωνή και ο νεαρός προτιμά, αντί να απαντήσει, να γλύψει το παγωτό του. Στο τέλος μάλιστα ο παππούς γλύφει κι αυτός το παγωτό, αλλά δεν ξεχνά κι επαναλαμβάνει «Να φύγετε. Να πάτε αλλού».
Πού αλλού όμως; Αυτό είναι το θέμα. Ας συνεχίσω όμως το παραλήρημα.
Ο σοφός λαός το κατάλαβε. Και το συζητά στα καφενεία. Για να γίνει κανείς υπουργός του νέου καθεστώτος, πρέπει να είναι τουλάχιστον εκατομμυριούχος και να πάσχει από Alzheimer. Ο ένας ξεχνά να δηλώσει 38 ακίνητα και 1.800.000 €. Άραγε πόσα ακίνητα μπορεί να έχεις για να ξεχάσεις 38 και πόσες καταθέσεις για να ξεχάσεις 1.800.000 €;
Ο άλλος ξεχνά να δηλώσει 1.000.000 €, που έβγαλε «τίμια» από τη δουλειά του, ξεχνά να δώσει στους συνεργάτες του το μερίδιό τους, βγάζει τα λεφτά έξω και στη συνέχεια τα ξαναφέρνει μέσα ξεπλένοντάς τα. Διαμαρτύρεται όμως ότι, το αδίκημα δεν υπάρχει, γιατί έχει παραγραφεί!!
Ο τρίτος, κρατικοδίαιτος μεγαλοεργολάβος και μέγας αριστερός αγωνιστής με 200 χρόνια αγώνες, ξέχασε να ξεφορτωθεί τις χρυσές μετοχές της εταιρείας του, δηλαδή να τις μεταβιβάσει στην οικογένειά του. Ωστόσο ανακαλύπτει σκευωρία εις βάρος του από το μιντιακό και μεγαλοεργολαβικό κατεστημένο!!
Θυμήσου αναγνώστη. Το μόνο, που δεν ξέχασαν όλοι αυτοί, ήταν να ψηφίσουν το τρίτο, το πιο σκληρό μνημόνιο.
Δίνει, λέει, η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις δεσμεύσεις της, την παραλιακή ζώνη 740 στρέμματα στο Δήμο Δραπετσώνας και ματαιώνει τα σχέδια εγκατάστασης βιομηχανικών μονάδων στην περιοχή. Την ίδια στιγμή, με πόνο ψυχής και δάκρυα στα μάτια παραχωρεί τα αεροδρόμια στους Γερμανούς, τα λιμάνια στους Κινέζους και το σιδηρόδρομο θα δούμε σε ποιους. Ο πόνος όμως ξεχειλίζει. Θυμίζει ταινία του Νίκου Ξανθόπουλου με τη Μάρθα Βούρτση.
- Υπέγραψες Νίκο;
- Κλαψ. Υπέγραψα Μάρθα. Πονάω όμως.
- Η μέση σου Νίκο. Απ’ το σκύψιμο θα είναι.
- Μπορεί.
- Δηλαδή θα μας τα πάρουν Νίκο;
- Θα μας τα πάρουν Μάρθα.
- Θα τα ξαναδούμε ποτέ Νίκο;
- Ούτε στα όνειρά μας Μάρθα.
- Και τι θα κάνουμε Νίκο μου;
- Θα πούμε κι ένα τραγούδι Μάρθα.
Ακολουθεί τραγούδι με απαραίτητο συστατικό το μπουζούκι, όπου ο πτωχός πλην όμως τίμιος Ξανθόπουλος, που έχει πιει πολλά φαρμάκια στη ζωή του, τραγουδάει για τον πόνο, την ξενιτιά (επίκαιρο), για τις χαμένες αγάπες κ.λ.π.
Σημαντική λεπτομέρεια. Το ανίκανο ελληνικό δημόσιο δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα αεροδρόμια και την υπόλοιπη κρατική περιουσία, το γερμανικό όμως δημόσιο, που είναι βασικός μέτοχος της κοινοπραξίας, που αγόρασε τα αεροδρόμια, μπορεί και παραμπορεί.
«Αγαπητοί» κυβερνώντες, γνωρίζω ότι, υπάρχουν ακόμα ανάμεσά σας αγνοί ιδεολόγοι, που δεν έχουν προσβληθεί ακόμα από τον ιό, που προκαλεί τις μεταλλάξεις. Για τους περισσότερους όμως από εσάς τα προεκλογικά και μετεκλογικά σας συνθήματα θυμίζουν τη διαφήμιση της εφημερίδας των συντακτών. Βαφτίζετε το κρέας ψάρι. Υπάρχει μία λέξη, που λείπει εντελώς από το λεξιλόγιό σας ή τουλάχιστον δεν γνωρίζετε τη σημασία της. Είναι η λέξη ΑΛΗΘΕΙΑ.
Χριστουγεννιάτικα, άλλοι πλάθουν κουλουράκια με τα δυο χεράκια και εσείς πλάθετε ιστορίες για αγρίους και ιθαγενείς ινδιάνους. Μια τέτοια ιστορία γεννήθηκε στο τραυματισμένο μου κεφάλι μεταξύ ύπνου και ξύπνου. Πες το όνειρο, πες το εφιάλτη, πες το όπως θες.
Είμαι, λέει, μέσα στην τάξη και διαβάζω την εκφώνηση μιας άσκησης:
Είναι δυο δρομείς, ο Μνημονιούλης και ο Παραλληλοπρογραμματάκιας, οι οποίοι τρέχουν κατά μήκος δύο παράλληλων ευθύγραμμων διαδρομών. Ο Μνημονιούλης έχει ξεκινήσει πρώτος και τρέχει με την ταχύτητα του φωτός. Ο Παραλληλοπρογραμματάκιας προσπάθησε να ξεκινήσει, αλλά δεν τον άφησαν οι χορηγοί του Μνημονιούλη. Κάποια στιγμή όμως, θα ξεκινήσει και αυτός. Να υπολογίσετε τα εξής:
α) Με ποια επιτάχυνση πρέπει να κινηθεί ο Παραλληλοπρογραμματάκιας, ώστε κάποτε να φτάσει τον Μνημονιούλη;
β) Σε πόσο χρόνο θα συμβεί αυτό;
γ) Πόση απόσταση θα έχουν διανύσει μέχρι τη συνάντησή τους;
Χριστίνα: Δεν θα συναντηθούν ποτέ. Όσο μεγάλη και να είναι η επιτάχυνση του Παραλληλοπρογραμματάκια, η μέγιστη ταχύτητα, που θα αποκτήσει δεν μπορεί να ξεπερνά την ταχύτητα του φωτός. Ο άλλος δρομέας όμως έχει ξεκινήσει πρώτος και θα έχει διανύσει μια πολύ μεγάλη απόσταση, που δεν πρόκειται να καλυφθεί ποτέ.
Λίγο απαισιόδοξη η Χριστίνα.
Μάκης: Με τη καμπύλωση του χωροχρόνου, υπάρχει περίπτωση να συναντηθούν στο μέσο κάποιας μαύρης τρύπας σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.
Ο Μάκης, όπως καταλαβαίνετε, διαβάζει εξωσχολικά βιβλία, ενώ ταυτόχρονα παρακολουθεί πολλή τηλεόραση. Κάτι δεν πάει καλά με την απάντησή του.
Θάνος: Υπάρχει τρόπος να συναντηθούν. Όπως ξέρουμε καμία διαδρομή δεν είναι απολύτως ευθύγραμμη. Αν ο Παραλληλοπρογραμματάκιας παραμείνει ακίνητος, τότε ο Μνημονιούλης θα τον ξανασυναντήσει, όταν θα έχει διαγράψει μια φορά την περιφέρεια της Γης. Ακόμα καλύτερα, αν αντί να παραμείνει ακίνητος, κινηθεί προς την αντίθετη κατεύθυνση.
Εσείς ποια απάντηση διαλέγετε; Εγώ πάντως συνεχίζω το παραλήρημα.
Το 2011 η τιμή του πετρελαίου έφτασε τα 114 $ το βαρέλι, ενώ σήμερα είναι στα 35 $. Γιατί η βενζίνη είναι περίπου στην ίδια τιμή; Γιατί αγαπητοί κυβερνώντες δεν ρίχνετε από 1.000.000.000 € πρόστιμο στις πετρελαϊκές εταιρίες του ελληνικού cartel, να γλιτώσουν και οι συνταξιούχοι τις συντάξεις τους;
«Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Κι όμως είναι το μοναδικό προεκλογικό σύνθημα, που βγαίνει αληθινό. Γιατί τα σπίτια μας δεν θα τα πάρουν οι τραπεζίτες, αλλά τα διεθνή funds.           
Και μία πρόταση ενόψει της ψήφισης του ασφαλιστικού. Το 67 είναι νωρίς. Κανείς δεν πρέπει να βγαίνει στη σύνταξη πριν τα 70. Κέρδος για το δημόσιο. Κανένας δεν θα προλαβαίνει να βγει στη σύνταξη. Κανένας δεν θα προλαβαίνει να πάρει εφάπαξ. Πρόβλημα βέβαια για τους μαθητές μου, που θα βλέπουν να πέφτουν οι μασέλες μου, όπως έπεσε το μήλο στο κεφάλι του Νεύτωνα. Δε βαριέσαι. Ποιος νοιάζεται για τους μαθητές;
Αα και κάτι τελευταίο. Λίγο συντεχνιακό βέβαια, αλλά μου ήρθε και το λέω. Με ποια κριτήρια έγιναν οι αλλαγές στα υπηρεσιακά συμβούλια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης; Αν κάποιος, μου δώσει ικανοποιητική εξήγηση, στις επόμενες εκλογές θα ψηφίσω ΣΥΡΙΖΑ ή Ανεξάρτητους Έλληνες.
Για να βοηθήσω λίγο, θα δώσω ένα παράδειγμα. Στο ΠΥΣΔΕ Πιερίας παρέμειναν τα βασικά μέλη ίδια. Άλλαξε όμως όλος ο πάγκος. Οι αναπληρωματικοί. Δηλαδή αυτοί, που παίζουν μόνο αν τραυματιστούν οι βασικοί. Αν οι αλλαγές γίνανε για να βελτιωθεί η λειτουργία του ΠΥΣΔΕ, τότε γιατί δεν άλλαξαν και οι βασικοί, όπως έγινε π.χ. στο ΠΥΣΠΕ Πιερίας, όπου οι νέοι βασικοί είναι κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πάλι το ΠΥΣΔΕ λειτουργούσε σωστά, τότε γιατί να αλλάξουν οι αναπληρωματικοί και τη θέση τους να πάρουν καινούργιοι με μηδενική μάλιστα εμπειρία;
Όποιος επιχειρήσει να απαντήσει, παρακαλώ στην απάντησή του να απαντά και στην εξής ερώτηση: Αληθεύει ότι κομματικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, μεγαλοσυνδικαλιστής έπαιρνε με τη σειρά όλους τους φίλα προσκείμενους συντρόφους εκπαιδευτικούς και τους ρωτούσε, αν θέλουν να συμμετέχουν στο νέο ΠΥΣΔΕ. Κι αν ναι, πόσα τηλέφωνα πήρε, μέχρι να βρει τους πρόθυμους;
Καλά Χριστούγεννα σε όλους. Και διώξτε τους καλικάντζαρους πριν έρθουν τα Φώτα, γιατί θα σας αλλάξουν τα φώτα.

Γιώργος Βαρδακώστας
(σε παραλήρημα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !