21 Δεκεμβρίου 2015

Βακτήρια μπορούν να μετατρέψουν σε ζόμπι τους ανθρώπους

Αυτό δεν προκύπτει από κάποια θεωρία συνωμοσίας ή από σενάριο χολιγουντιανή ταινίας. Είναι το συμπέρασμα έρευνας που δημοσιεύτηκε σε ένα από τα εγκυρότερα ιατρικά φόρουμ στον κόσμο και εντοπίζει τρία μικρόβια, τα οποία θα μπορούσαν να μετατρέψουν τους ανθρώπους σε ζόμπι.

Στην έρευνα με τίτλο «Λοιμώξεις Ζόμπι: επιδημιολογία, θεραπεία και πρόληψη» που δημοσιεύτηκε στο «British Medical Journal», η Τάρα Σμιθ από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Κεντ στο Οχάιο καλεί σε εγρήγορση την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα ζητώντας να γίνουν περισσότερες έρευνες για την πιθανότητα παγκόσμιας επιδημίας «ζόμπι». Μάλιστα περιγράφει με λεπτομέρεια τα συμπτώματα που έχει ο «ζομπισμός». Λέει ότι οι ασθενείς μπορεί κάποια στιγμή να είναι κλινικά νεκροί, αλλά να επανέλθουν στη ζωή, είναι εξαιρετικά επιθετικοί και μεταδίδουν τη μόλυνσή τους «με το δάγκωμα».
Η ερευνήτρια προσδιόρισε τρεις παθογόνους μικροοργανισμούς που θα μπορούσαν να προκαλέσουν την επιδημία. Πρόκειται για τον μύκητα Cordyceps, το βακτήριο της μαύρης πανώλης Yersinia pestis και τη νόσο των τρελών αγελάδων. Θεωρεί ότι ο μύκητας Cordyceps είναι ο πιο επικίνδυνος από όλους, καθώς υπάρχουν 400 διαφορετικά είδη του. Η Σμιθ εξηγεί ότι ο Cordyceps εισβάλλει στο ανθρώπινο σώμα, παίρνει τον έλεγχό του και το χρησιμοποιεί για να μεταδώσει τους σπόρους του.
Μελέτες

Για να τεκμηριώσει τις απόψεις της η Τάρα Σμιθ επικαλείται σειρά επιστημονικών μελετών, ειδήσεις που δημοσιεύτηκαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά και... κινηματογραφικές ταινίες, όπως η «Νύχτα των ζωντανών νεκρών» και το «28 μέρες μετά». Φέρνει το παράδειγμα της πρόσφατης εξάπλωσης του ιού Εμπολα δηλώνοντας ότι απέδειξε πόσο απροετοίμαστες είναι οι κυβερνήσεις να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά επιδημίες ευρείας κλίμακας. Προσθέτει ότι όσο περνούν τα χρόνια τα βακτήρια γίνονται όλο και πιο ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, γι' αυτό καλεί τους επιστήμονες να δουν τον κίνδυνο των ζόμπι πιο προσεκτικά.

ESPRESSO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !