2 Δεκεμβρίου 2015

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ομιλία με θέμα: Ασθένειες των κηπευτικών και επιβλαβή έντομα

Το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 η οικολογική ομάδα Μητέρα Γη διοργανώνει ομιλία με θέμα:
"Ασθένειες των κηπευτικών και επιβλαβή έντομα"
Η ομιλία θα γίνει στο Στέκι Πολιτών που βρίσκεται στην Α' Πάροδο Βότση στο κέντρο της Κατερίνης στις 6:30 μμ.
Ομιλητής είναι ο Χρήστος Σαββίδης (Chris DePer), Βιοκαλλιεργητής-ερευνητής, αρθρογράφος (ftiaxno.gr)


Aσθένειες των κηπευτικών και επιβλαβή έντομα
Λέγεται ότι η ενασχόληση με τον μπαχτσέ βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους και μας μένουν και οι ντοματούλες, όμως δεν λέγεται, ότι αν αποτύχουμε το άγχος πολλαπλασιάζεται.
Επίσης, τους όρους “οικολογικό” και “βιολογικό”, τους χρησιμοποιούμε με ανθρωποκεντρικό τρόπο. Συνήθως εννοούμε ότι έχουμε καλλιεργήσει με μεθόδους που δεν έχουν αντίκτυπο σε εμάς, άσχετα αν αφανίζουν γενεές εντόμων και διαταράσσουν την ισορροπία.
Ένας βιολογικός κήπος, είναι το ιδανικό περιβάλλον για να κάνουν τον κύκλο της ζωής τους έντομα, αραχνοειδή, άνουρα αμφίβια, ερπετά και τρωκτικά. Κάποια από αυτά είναι επιβλαβή, όμως τα περισσότερα ωφέλιμα. Θα δούμε με ποιες μεθόδους μπορούμε να έχουμε έναν ισορροπημένο κήπο, που θα απαιτεί τις λιγότερες επεμβάσεις και όταν αυτές είναι απαραίτητες, πως μπορούν να γίνονται επιφέροντας την μικρότερη ζημιά. Θα δούμε ποια φυτά λειτουργούν απωθητικά και πως μπορούμε να τα αξιοποιήσουμε.
Το ίδιο συμβαίνει και με τις ασθένειες, που είναι αδύνατον να αποφύγουμε. Θα δούμε πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και πως μπορούμε με οικολογικές μεθόδους να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.
Θα εξηγηθεί η χρησιμότητα, του καολίνη, του ζεόλιθου, του σαπουνιού, της σόδας, του ξιδιού, του γάλακτος, του σκόρδου και της ασπιρίνης, όπως και κάθε άλλου μέσου, αλλά και πως μπορούμε να “παίξουμε” με τον χρόνο, για να καταφέρουμε να έρθουμε πιο κοντά στην επίτευξη της αυτάρκειάς μας, με το χαμηλότερο δυνατό κόστος στον κήπο και την τσέπη μας.
Χρήστος Σαββίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !