2 Δεκεμβρίου 2015

Περισσότεροι από 400 αθλητές στον Ημιμαραθώνιο Τύρναβος – Λάρισα

Με αυξημένο αριθμό αθλητών, πραγματοποιείται την ερχόμενη Κυριακή 6 Δεκεμβρίου,  για 13η συνεχόμενη χρονιά ο ημιμαραθώνιος Τύρναβος – Λάρισα, που διοργανώνεται από τους Δήμους Λαρισαίων και  Τυρνάβου, με τη συνεργασία της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας, του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας και τη στήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Λαϊκού Μαζικού Αθλητισμού-Υπεραποστάσεων.


Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου για τον αγώνα, που δόθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο δημαρχείο, ο δημοτικός σύμβουλος, εντεταλμένος για  θέματα αθλητισμού κ. Γιώργος Κωσταρόπουλος και ο αντιδήμαρχος Τυρνάβου κ. Χρήστος Τσιόπας αναφέρθηκαν στην προσπάθεια που καταβάλλουν από κοινού οι δυο δήμοι για την διοργάνωση του αγώνα.

Όπως τόνισε ο κ. Κωσταρόπουλος ο φετινός αγώνας εντάσσεται και στην γενικότερη προσπάθεια διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης για το 2021, ενώ ο κ. Τσιόπας τόνισε ότι ήδη ο Δήμος Τυρνάβου έχει προετοιμαστεί για τη διοργάνωση και την υποδοχή των αθλητών στον Τύρναβο, όπου και η αφετηρία του αγώνα.

Ο εκπρόσωπος της ΕΑΣ  ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας κ. Γ. Κουσιώρας, υπογράμμισε ότι ο ΣΕΓΑΣ  στηρίζει τη διοργάνωση, ενώ από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας κ. Απ. Γούλας, τόνισε ότι 130 μέλη του συλλόγου θα τρέξουν την Κυριακή στον ημιμαραθώνιο,  ενώ ανακοίνωσε ότι  τα έσοδα του Συλλόγου από τον Μαραθώνιο της Αθήνας, θα διατεθούν στον  «Αριστέα».
Ολοι στάθηκαν και στην μεγάλη βοήθεια που προσφέρουν εθελοντικά, οργανώσεις, σύλλογοι κα φορείς στη διοργάνωση του αγώνα

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των αθλητών είναι ελεύθερη ενώ για αθλητές κάτω των 18 ετών απαραίτητη είναι η υπεύθυνη δήλωση των γονέων.

Για την διευκόλυνση των αθλητών το πρωί της Κυριακής και ώρα 9.00 θα αναχωρήσουν λεωφορεία από τη κεντρική πλατεία για τον Τύρναβο και επίσης το μεσημέρι μετά τις απονομές.

Η εκκίνηση θα δοθεί από την κεντρική πλατεία του Τυρνάβου στις 11.00 το πρωί και ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Λάρισας. Οι απονομές θα πραγματοποιηθούν στο χώρο της πλατείας στις 13.30.
Η απόσταση που θα διανύσουν οι αθλητές είναι 21.100 μ. ασφάλτινης διαδρομής επί του οδικού άξονα Τύρναβος-Λάρισα, με παράκαμψη στο χωριό Αγ. Σοφία και έως την Γέφυρα Αλκαζάρ – Μητρ. Δωροθέου – Σκληρού – Γέφυρα ΔΕΥΑΛ – πεζόδρομος κοίτης Πηνειού – από τη Β΄ Γέφυρα Πηνειού είσοδος στην Καλλιθέας – Αθηνάς – Θέτιδος – Κύπρου – Κεντρική Πλατεία (Τερματισμός).
Ανά 5 χιλιόμετρα θα υπάρχουν σταθμοί με νερά, ενώ σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει σήμανση με το υπόλοιπο της απόστασης.

Η συμμετοχή έχει ξεπεράσει τους 400 αθλητές από όλη την Ελλάδα από 18 έως 67 χρονών.
Σε όλους τους αθλητές που θα τερματίσουν θα δοθεί αναμνηστικό Τ-shirt, μετάλλιο, και δίπλωμα.

Σημαντική είναι η συμμετοχή εθελοντών για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα από μέλη των:

Τμ. ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ του Ε.Ε.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Παράρτημα Λάρισας
ΕΝΩΣΗ  ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΠΕΡΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΦΟΡΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ
Σύλλογος VESPA CLUB ΛΑΡΙΣΑΣ
ΛΕ.Φ.Φ.Α.Μ  / Λέσχη Φαλαναίων Φίλων Αυτ/του Μοτοσικλέτας
ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ  Γ. Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ
Σύλλογος  ΜΑΡΑΘΩΝΟΔΡΟΜΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Και πολλούς άλλους εθελοντές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !