10 Ιουλίου 2015

Ένα χρόνο φυλακή και 5000 ευρώ πρόστιμο σε 38χρονο για τη δολοφονία σκύλου

Με ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 5.000 ευρώ καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κατερίνης ο 38χρονος άνδρας που σκότωσε σέρνοντας έναν σκύλο με το μηχανάκι του το βράδυ της 4ης Ιουλίου στην περιοχή του Πέλεκα στην Κατερίνη.

Τα παιδιά που έπαιζαν σε παιδική χαρά της περιοχής εκείνη την μέρα και τον είδαν να σέρνει το ζώο κατατρομοκρατημένα ενημέρωσαν τους γονείς τους.
Ο Τριαντάφυλλος Βασιλειάδης κάτοικος της περιοχής, που είδε τον 38χρονο να σέρνει το ζώο, που βλέπετε στη φωτογραφία, κάλεσε την Αστυνομία και από τα ίχνη του αίματος στην άσφαλτο οδηγήθηκαν μέχρι το σπίτι του.
Τα σημάδια από το αίμα του ζώου στην άσφαλτο οδήγησαν τους αυτόπτες μάρτυρες και την Αστυνομία μέχρι το σπίτι του δράστη.
Ο δράστης, που είναι τοξικομανής, όπως αποδείχτηκε είχε θάψει τον σκύλο κοντά στο σπίτι του στο ποτάμι του Πέλεκα όπως μας είπε η Γλυκερία Βασιλειάδου, η οποία ενημερώθηκε από τον γιο της για το έγκλημα.
Όταν οι αστυνομικοί του Α.Τ. Κατερίνης έφτασαν επί τόπου και ρώτησαν τον δράστη τι συνέβη στο ζώο, εκείνος δεν έδειχνε να συνειδητοποιεί τι έχει κάνει και έλεγε ότι το σκυλί πέθανε από φόλα που κάποιος του έριξε στο νερό.
Τελικά μετά από εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Κατερίνης δόθηκε άδεια για την εκταφή του ζώου – που δεν ήταν αδέσποτο αλλά ανήκε στον δράστη – και το πτώμα εστάλη από τον Δήμο Κατερίνης στην Κτηνιατρική Κλινική του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης για νεκροψία – νεκροτομή.
Όμως όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr o Γιάννης Βλέμμας καθηγητικής Παθολογικής και Ανατομικής των Ζώων στην Κτηνιατρική Κλινική του Α.Π.Θ. το πτώμα του ζώου - που εξετάστηκε σήμερα - ήταν σε προχωρημένη αποσύνθεση και δεν ήταν δυνατόν να εξαχθούν συμπεράσματα για τα αίτια θανάτου του.
Ο τάφος του σκύλου κοντά στον ποταμό Πέλεκα.
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των παιδιών ο δράστης, που είναι γνωστός στην περιοχή εξαιτίας της παραβατικής συμπεριφοράς του, πριν θάψει το ζώο είχε σταματήσει έξω από ένα σπίτι και ξυλοκοπούσε το σκυλί που ήταν πια ήδη νεκρό.
Ο 38χρονος μετά την επιβολή της ποινής με αναστολή, άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης και αφέθηκε ελεύθερος.


Πηγή:  | www.zoosos.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !