30 Ιουνίου 2015

Ντάισελμπλουμ: Η Αθήνα χρεοκοπεί τα μεσάνυχτα



Η Αθήνα χρεοκοπεί τα μεσάνυχτα, προειδοποίησε την Τρίτη ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, σε δηλώσεις του λίγες μόνο ώρες έπειτα από τη νέα τηλεδιάσκεψη των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για την χώρα μας.Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup θα συνεδριάσει και αύριο για την Ελλάδα αλλα, όπως τόνισε, δεν μπορούν να γίνουν πολλά πράγματα, λόγω της στάσης της ελληνικής κυβέρνησης.
Πιο αναλυτικά, ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ αποκάλυψε ότι θα υπάρξει και νέα τηλεδιάσκεψη την Τετάρτη -στις 12.30 το μεσημέρι, ώρα Ελλάδας- ωστόσο, δεν εμφανίστηκε αισιόδοξος αναφορικά με το αν είναι εφικτό να βρεθεί αύριο λύση στο ελληνικό πρόβλημα, επιρρίπτοντας ευθύνες για αυτό στην κυβέρνηση Τσίπρα.
Ο επικεφαλής του Eurogroup ανέφερε ακόμη πως δεν μπορούσε να δοθεί παράταση στην Ελλάδα καθώς, όπως εξήγησε, η ελληνική πλευρά κατέθεσε πολύ αργά την πρόταση της.

«Δυστυχώς λήγει απόψε το πρόγραμμα», υπογράμμισε και σημείωσε ότι η νέα ελληνική πρόταση θα εξεταστεί μετά το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Ωστόσο, ο Γερούν Ντάισελμπλουμ προειδοποίησε ότι πλέον, οι όροι ενός νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα θα είναι σκληρότεροι.

Σημειώνεται πως το ελληνικό πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας εκπνέει τα μεσάνυχτα της 30ης Ιουνίου ώρα κεντρικής Ευρώπης (περίπου 01:00 μετά τα μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), όπως ανακοίνωσε και επίσημα ο ESM. Ως αποτέλεσμα, η τελευταία δόση του EFSF των 1,8 δισ.ευρώ δεν θα είναι πλέον διαθέσιμη για την Ελλάδα και το πρόγραμμα των 10,9 δισ. από τον EFSF για την κάλυψη των πιθανών απωλειών από την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών θα ακυρωθεί.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !