30 Ιουνίου 2015

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΟ



Την Τρίτη 30 Ιουνίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κορινού Πιερίας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), συλλειτουργούντος και του οικείου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.

Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους κατοίκους του Κορινού είναι απόγονοι προσφύγων που ήλθαν από την κωμόπολη Άσπρος, σημερινή Μπιάλα (Biala), που βρίσκεται κοντά στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Το 2006 ίδρυσαν και Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος τον Σεπτέμβριο 2014, ευρισκόμενος στη Βάρνα για ακαδημαϊκές υποχρεώσεις, είχε επισκεφθεί τον Άσπρο και είχε επαφές με τον Δήμαρχο Αναστάσιο Τριανταφύλλου και κατοίκους ελληνικής καταγωγής, συγγενείς κατοίκων του Κορινού.
Στην ομιλία του τόνισε τη σημασία της Σύναξης των Αγίων Αποστόλων, ιδιαίτερα στις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, ευχαρίστησε τον Βούλγαρο Ιεράρχη κ. Ιωάννη για την επίσκεψή του και διότι προέστη της ευχαριστιακής συνάξεως.
Ο ξένος Ιεράρχης στην αντιφώνησή του δήλωσε βαθιά συγκινημένος για το γεγονός ότι συναντά για πρώτη φορά τους συγγενείς των κατοίκων του Άσπρου καί ζήτησε τη συμμετοχή όλων στην κοινή προσπάθεια για σύσφιξη των αδελφικών σχέσεων.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των δύο Μητροπολιτών στα Γραφεία του Συλλόγου Ανατολικορωμυλιωτών, όπου ο Πρόεδρος επέδωσε τιμητική πλακέτα στον φιλοξενούμενο Ιεράρχη, με την παρουσία των μελών του Συλλόγου και των εκρποσώπων της Δημοτικής Αρχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !