21 Μαΐου 2015

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Αναλήψεως στον Καθεδρικό Nαό της Κατερίνης




Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου της Κατερίνης τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 20 Μαΐου ο Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός της Θείας Αναλήψεως στον ομώνυμο Ιερό Καθεδρικό Ναό της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος. Του Πανηγυρικού εσπερινού
χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Νικαίας κ. Αλεξίου, Τριπόλεως κ. Θεοφυλάκτου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας), και του οικείου ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βρεσθένης κ. Θεόκλητος κατά την διάρκεια του κηρύγματος του αναφερόμενος στην σημαντικότητα του μυστηρίου της Αναλήψεως τόνισε πως ο Χριστός με την Ανάληψη του προσέφερε χαρά όχι μόνο στον Ουρανό αλλά και επί της γης αφού μας άνοιξε και πάλι την είσοδο για την Βασιλεία των Ουρανών δίνοντας μας την ευκαιρία να εισέλθουμε σε αυτήν μεσώ της επίγειας μας ζωής. 

Υπογράμμισε, τέλος, τα λόγια του υμνογράφου ''Μην μας αφήσεις ορφανούς '' και προέτρεψε όλους να το ζητούν από τον Κύριο Ιησού Χριστό, τον πατέρα όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !