21 Μαΐου 2015

12ος Olympus Marathon στον Όλυμπο στις 28 Ιουνίου 2015

Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εγγραφών για τον 12ο Olympus Marathon, τον κορυφαίο διεθνή αγώνα ορεινού τρεξίματος 44 χιλιομέτρων και 3.200 θετικής υψομετρικής στην Ελλάδα, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στονΌλυμπο, το βουνό των θεών, στις 28 Ιουνίου 2015.

Συνολικά 700 αιτήσεις συμμετοχής έχουν γίνει δεκτές μετά και από την λήξη της προθεσμίας των εγγραφών των συμμετεχόντων από χώρες του εξωτερικού. Οι φετινές εγγραφές συνοδεύτηκαν με ρεκόρ αριθμού αιτήσεων από κατοίκους της Ελλάδας.
Στην εκκίνηση του ΟΜ 2015 θα σταθούν 89 ξένοι αθλητές από 18 χώρες του κόσμου.
Πολυπληθέστερη χώρα σε συμμετοχές, για μια ακόμα φορά η χώρα της Ρουμανίας (με 35 συμμετέχοντες).
Στους συμμετέχοντες του ΟΜ 2015 ξεχωρίζουν ο νικητής του ΟΜ 2013 και 2014, ΔημήτρηςΘεοδωρακάκος (της Salomon Hellas), ο κάτοχος του ρεκόρ διαδρομής, Ισπανός HERNANDEZGISPERT Jessed, ο 2ος νικητής του ΟΜ 2014 Γιάτσεκ Μπόγκοτς (της Kassimis Training – Inov8), ο 3ος νικητής του ΟΜ 2014, ο Ρουμάνος BOSTAN Adrian Alexandru (της ομάδας EcoMarathon), καθώς και ο Νίκος Καλοφύρης (της The North Face), ο οποίος θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα.
Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και ο νικητής του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014 ΔιαλεκτόςΓιώργος (της Salomon Hellas).
Μεταξύ των γυναικείων συμμετοχών ξεχωρίζουν τα ονόματα των τριών πρώτων νικητριών του ΟΜ 2014. Συγκεκριμένα, της 1ης νικήτριας, Kozareva Hristina (της Salomon Bulgaria), της 2ης νικήτριας Μαρίας Μαλάϊ (της Salomon Hellas), και της 3ης νικήτριας Καλογήρου Μάρας (της Fifth Element).
Αξιόλογη συμμετοχή της Ιρένας Μαλιμπόρσκα – Κυριάκου, η οποία θα σταθεί για 12η φορά στην εκκίνηση του αγώνα!
Στον αγώνα αναμένεται να πρωταγωνιστήσει και η νικήτρια του Χειμωνιάτικου Ενιπέα 2014, ΤζιατζιάΓλυκερία.
Πιστές στο καθιερωμένο ραντεβού τους με τους αθλητές την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου θα είναι όλες οι εθελοντικές ομάδες που προσφέρουν τα τελευταία χρόνια, τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, στους συμμετέχοντες του ΟΜ, όχι μόνο κατά την διάρκεια του αγώνα, αλλά και πριν από αυτόν: Το ΣώμαΕθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών & Ναυαγοσωστών Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα βρίσκεται σε καίρια σημεία της διαδρομής, ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Κατερίνης, οι Ορειβατικοί Σύλλογοι Λιτοχώρου, Καρίτσας, Λεπτοκαριάς, Βροντούς και Δίου, ηΈνωση εθελοντών πυροσβεστών του Δίου και ο Σ.Δ.Υ. Θεσσαλονίκης.

1 σχόλιο:

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !