17 Απριλίου 2015

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ-ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ-ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ

Την Παρασκευή 17 Απριλίου το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Δημαρχείο Αιγινίου με αντικείμενο την προβολή της πορείας του Αποστόλου Παύλου στη Βόρεια Πιερία. Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκ μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο οποίος συνοδευόταν από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ηλία Γκοτσίδη,
Αρχιερατικό Επίτροπο Αιγινίου. Από τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού συμμετείχαν ο Δήμαρχος Ευάγγελος Λαγδάρης, η Αντιδήμαρχος Νικολοπούλου Βασιλική, ο Αντιδήμαρχος Κακκάνης Κωνσταντίνος και ο Αντιδήμαρχος Τουλούπας Νικόλαος. Τέλος από τον Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «ο Ζευς» πήραν μέρος ο Πρόεδρος Χρήστος Μυστρίδης και ο Βαγγέλης Γερομιχαλός, μέλος του Συλλόγου.
Κατά τη σύσκεψη μεταξύ των άλλων αποφασίστηκε η πραγματοποίηση Λαϊκού Αγώνα Δρόμου, το Σάββατο 20 Ιουνίου, το απόγευμα, με αφετηρία και τερματισμό την Αρχαία Πύδνα, που αποτελεί το λιμάνι απόπλου του Αποστόλου Παύλου στην πορεία του από Βέροια προς Αθήνα, όπως μνημονεύεται στην Καινή Διαθήκη. Σκοπός της διοργάνωσης είναι η προβολή των τόπων διέλευσης και κηρύγματος του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία και η καθιέρωση του Αγώνα Δρόμου με τίτλο «ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ» ως ετήσιου θεσμού, το Σάββατο πριν από την εορτή του Αποστόλου Παύλου.
Εκτιμούμε ότι η εκδήλωση αυτή, που αξιοποιεί θρησκευτικά, πνευματικά, ιστορικά και εν γένει παραδοσιακά στοιχεία της περιοχής μας, θα ριζώσει ως θεσμός και θα εμπλουτίσει τη δέσμη των δραστηριοτήτων μας, καθώς ανταποκρίνεται σε ένα καλλιεργημένο, ευαίσθητο και δεκτικό κοινό, που αγκαλιάζει κινήσεις και εκδηλώσεις ευρύτερου πολιτιστικού χαρακτήρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !