17 Απριλίου 2015

Έκαψαν τζαμί στην Κομοτηνή

Φωτιά ξέσπασε το ξημέρωμα της Παρασκευής στο τζαμί "Μαχμούτ Αγά" που βρίσκεται επί της οδού Αντιγόνου (αριθμ 19)  στο κέντρο της Κομοτηνής και στο οποίο στεγάζεται το 3ο  μειονοτικό δημοτικό σχολείο της Κομοτηνής. Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρησμό, κάτι το οποίο δεν επιβεβαιώνεται από την πυροσβεστική υπηρεσία.


Σε επικοινωνία που είχε ο «ΠτΘ» με την πυροσβεστική υπηρεσία Κομοτηνής επιβεβαιώθηκε ότι οι ίδιοι ειδοποιήθηκαν γύρω στις πέντε το ξημέρωμα και έσπευσαν άμεσα με δύο οχήματα και πέντε πυροσβέστες.
 
Η φωτιά εκδηλώθηκε στον προθάλαμο του τεμένους και στον γύρω προαύλιο χώρο, ενώ στις φλόγες είχε τυλιχθεί και η σκεπή του συγκεκριμένου χώρου. Η πυροσβεστική υπηρεσία έσβησε την φωτιά πριν προλάβει να λάβει μεγάλες διαστάσεις, με τον προθάλαμο ωστόσο του τεμένους να έχει καταστραφεί ολοσχερώς.
 
Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής υπηρεσίας έχει ήδη διορίσει εμπειρογνώμες για την διερεύνηση των αιτιών της φωτιάς, ωστόσο αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για εμπρησμό, σενάριο που ενισχύεται από το γεγονός ότι παραβιάστηκε η εξώπορτα του σχολείου.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση του "Παρατηρητή της Θράκης "

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !