24 Απριλίου 2015

Έδιωξαν 34χρονη με καρκίνο από το Νοσοκομείο Φιλιάτων Θεσπρωτίας

Απίστευτη είναι η περιπέτεια που βιώνει μία 34χρονη γυναίκα, η οποία πάσχει από καρκίνο του πνεύμονα.
Η νόσος είναι σε προχωρημένο στάδιο και από τις ημέρες του Πάσχα η νέα γυναίκα είχε εισαχθεί στην Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Φιλιατών.
Όπως αναφέρουν τα συγγενικά της πρόσωπα και σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν από τους γιατρούς, η κατάστασής της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη.Μάλιστα έκαναν λόγο για λίγες ημέρες ζωής.
Αιφνιδίως την Τετάρτη, ενημερώθηκαν από τον Διευθυντή της Κλινικής ότι θα εκδοθεί εξιτήριο για την 34χρονη, η οποία δεν είχε κανένα σημάδι βελτίωσης.
Η αντίδραση των δικών της ήταν έντονη, με αποτέλεσμα το εξιτήριο να μην εκδοθεί τελικά εκείνη την ημέρα.
Την Πέμπτη όμως οι υπεύθυνοι της Κλινικής έκαναν... το θαύμα τους.
Εξέδωσαν το εξιτήριο για την 34χρονη. Στις διαμαρτυρίες των δικών της, η απάντηση που δόθηκε από τους υπεύθυνους της Κλινικής είναι πράγματι αφοπλιστική.
«Χρειαζόμαστε το κρεβάτι για να φιλοξενήσουμε άλλον ασθενή...». Μάλιστα εμμέσως πλην σαφώς υποστήριξαν ότι βάση της νομοθεσίας δεν μπορεί να φιλοξενηθεί κάποιος πέραν των δέκα ημερών και ήδη είχε γίνει... χάρη στην 34χρονη καθώς είχε παραμείνει περισσότερες ημέρες!!!
Τα συγγενικά της πρόσωπα, που καταγγέλλουν το συμβάν, εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την συμπεριφορά απέναντι στην 34χρονη καρκινοπαθή και συνάμα την οργή τους για τον τρόπο που αντιμετωπίστηκαν σε ένα δημόσιο νοσοκομείο.
Το Epiruspostgr επικοινώνησε με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Φιλιατών Σπύρο Δερδεμέζη, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα, προκειμένου να συμμετάσχει σε σύσκεψη που έχει καλέσει ο Υπουργός Υγείας.
Ο ίδιος έσπευσε να δράσει άμεσα, πυροσβεστικά και καταλυτικά. Αφού πρώτα ενημερώθηκε για το συμβάν, διαβεβαίωσε ότι άμεσα θα δημιουργηθεί χώρος στην παλιά πτέρυγα του Νοσοκομείου προκειμένου να παραμείνει η 34χρονη για όσο διάστημα χρειαστεί.
Είναι από τις λίγες φορές όπου η διοίκηση δείχνει μεγαλύτερη ευαισθησία από τους υπεύθυνους γιατρούς μιας κλινικής, οι οποίοι εκ των πραγμάτων βρίσκονται πιο κοντά στον αγωνία και τον πόνο του ασθενούς.
epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !