21 Ιανουαρίου 2015

Δήλωση ανεξαρτοποίησης Νίκου Λαζαρίδη στον Δήμο Σερβίων-Βελβεντού

ΔΗΛΩΣΗ

 Είναι γνωστό ότι συμμετείχα στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010 και του 2014 σαν συνεργαζόμενος με το ψηφοδέλτιο <Ενωτική Κίνηση Δήμου Σερβίων – Βελβεντού> και επί κεφαλής
τον Βασίλη Κωνσταντόπουλο. Η συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο είχε αποκλειστικό σκοπό την προσφορά στον τόπο που ζω χωρίς άλλους πολιτικούς συνειρμούς. Αυτό αποδεικνύεται εξ άλλου από το γεγονός της κομματικής διαφοροποίησης μου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.  Μια στάση με μεγάλο προσωπικό ηθικό κόστος γιατί δεν είμαι χθεσινός στον χώρο του ΣΥΡΙΖΑ. Εάν έκανα λάθος που έβαλα το συμφέρον του τόπου, τουλάχιστον έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ, πάνω από την κομματική επιλογή θα το δείξει ο χρόνος.
 Σε κάθε περίπτωση υπάρχει μια πολιτική διαδρομή δεκαετιών που δεν διαγράφεται. Έδωσα το παρόν και μάχες και σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο σε πολύ δύσκολες για το κόμμα (ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ – ΣΥΡΙΖΑ) καταστάσεις όταν τα ελάχιστα μέλη και οι φίλοι αγωνίζονταν όχι για την εξουσία αλλά για το όριο εισόδου στη βουλή για να κρατηθεί ζωντανό το όνειρο.
 Με τη δημοτική ομάδα που κερδίσαμε τις εκλογές το 2010 με συνδέουν κόπος, αγώνας, έντιμες σχέσεις, κοινές ανησυχίες για τα προβλήματα του Δήμου και  κυρίως ανθρώπινες σχέσεις που θα έχουν συνέχεια στο χρόνο.
Όμως οι δημοτικές εκλογές του 2014 τελείωσαν και οι δημότες επέλεξαν νέα δημοτική αρχή για τα επόμενα πέντε χρόνια. Επειδή πάντα ήμουν ξεκάθαρος ως προς τις πολιτικές μου θέσεις  δεν θέλω να αιωρούνται ερωτηματικά για την σημερινή πολιτική μου στάση αλλά και τη στάση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο.
 Με τον πρώην δήμαρχο που με τίμησε ορίζοντας με αντιδήμαρχο σε όλη τη διάρκεια της θητεία μας 2011-2014 μας  συνδέουν όσα προανέφερα για τον Δήμο. Υπάρχουν όμως πολιτικές διαφορές οι οποίες ξεπερνούν τα όρια του Δήμου. Ο καθένας μας έχει κάνει τις προσωπικές πολιτικές επιλογές του οι οποίες σε κεντρικό πολιτικό - κομματικό επίπεδο δεν συμπίπτουν.
 Οι ιστορικές στιγμές που ζούμε απαιτούν ξεκάθαρες τοποθετήσεις. Η μάχη των εθνικών εκλογών και  το αποτέλεσμα αυτής της μάχης ξεπερνούν τα προσωπικά όρια. Δηλώνω παρόν στη μάχη και στηρίζω ΣΥΡΙΖΑ.
 Με βάση τα προηγούμενα δηλώνω  από σήμερα την ανεξάρτητη παρουσία μου στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η ανεξαρτητοποίηση μου δεν σημαίνει ότι απορρίπτω την θητεία ούτε πολύ περισσότερο τους ανθρώπους με τους οποίους συνεργάσθηκα.
 Όπως με εκτιμούν  έτσι θα συνεχίσω και εγώ να τους εκτιμώ.

ΣΕΡΒΙΑ  20/01/2015
ΛΑΖΑΡΙΩΤΗΣ ΝΙΚΟΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ - ΒΕΛΒΕΝΤΟΥ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !