21 Ιανουαρίου 2015

ΚΑΡΓΑΚΟΣ: Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΕΙΝΑΙ ΓΕΜΑΤΗ ΚΡΥΜΜΕΝΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ



«Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο στον τόπο αυτό», δήλωσε ο ιστορικός συγγραφέας Σαράντος Καργάκος, για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζουν κάποιοι την ανασκαφή στο λόφο Καστά.
Ο Σαράντος Καργάκος, για ακόμα μια φορά εκφράζει την πεποίθησή του ότι ο τάφος στην Αμφίπολη ανήκει στο Μέγα Αλέξανδρο, ενώ διαφωνεί και με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζονται τέτοιες μεγάλες ανακαλύψεις στην Ελλάδα.
Με αφορμή τον εντοπισμό του σκελετού του νεκρού της Αμφίπολης, ο κ. Καργάκος επισήμανε στο STAR ότι, «Εδώ και πολλά χρόνια, υποστηρίζω ότι, εφόσον ο τάφος του Αλέξανδρου δεν βρίσκεται στην Αίγυπτο και, ειδικά, στην Αλεξάνδρεια, πρέπει να αναζητηθεί στη Μακεδονία. Τα τελευταία χρόνια, είχα εντοπίσει το ενδιαφέρον μου στην περιοχή της Αμφιπόλεως και στο τελευταίο βιβλίο μου είχα γράψει ότι πιθανόν ο τάφος να έχει βρεθεί και να μην το έχουμε αντιληφθεί. Ο λόφος Καστά είναι γεμάτος από κρυμμένους θησαυρούς».
Παράλληλα, ο ιστορικός συγγραφέας εξέφρασε τις επιφυλάξεις του σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει η χώρα τέτοιου είδους ανακαλύψεις. «Φοβάμαι ότι το σοβαρό το κάνουμε γελοίο στον τόπο αυτό. Και ειλικρινά σας λέω ότι τρέμω στην ιδέα ότι μπορεί να βρεθεί σκελετός του Μεγάλου Αλεξάνδρου, διότι και αυτόν θα τον θεατροποιήσουμε. Δεν είμαστε σοβαροί, ώστε να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα ορισμένα πράγματα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Καργάκος εξαπέλυσε πυρά εναντίον της κ. Κλούνεϊ, λέγοντας ότι απαξίωσε να ανέβει στην Ακρόπολη, «γιατί λέει ότι δεν είχε τα κατάλληλα υποδήματα».


Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !