21 Ιανουαρίου 2015

Πρόγραμμα ενίσχυσης απόρων από την Περιφέρεια Ανατ. Μακεδονίας-Θράκης



Πρόγραμμα Επισιτιστικής Βοήθειας Βασικής Υλικής Συνδρομής για Απόρους καταρτίζει αυτή την περίοδο η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Το πρόγραμμα αφορά επισιτιστική βοήθεια που απευθύνεται σε φτωχά νοικοκυριά, νοικοκυριά με παιδιά, άστεγους και πολυμελείς οικογένειες.


Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

H Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο πρόσκλησης του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γενικής Διεύθυνσης Πρόνοιας με θέμα «Πλαίσιο υλοποίησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής 2014-2020» του «Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους» (ΤΕΒΑ/ FEAD) και ιδιαίτερα:

Ο Περιφερειάρχης δια μέσου των κ.κ. Αντιπεριφερειαρχών Καβάλας, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης και Ροδόπης καλεί όλους τους δυνητικούς από την πρόσκληση Φορείς Οργανώσεις σε άμεση διαδικασία Διαβούλευσης: Κινητοποίηση/Δικτύωση – Διαβούλευση επί του Προγράμματος – Σχέδιο Συγκρότησης «Κοινωνικής Σύμπραξης» και με στόχο:

Την οργάνωση και τον τρόπο κινητοποίησης των Οργανώσεων Εταίρων και με γνώμονα τη διασφάλιση της καθολικότητας και της αντιπροσωπευτικότητας των Εταίρων της υπό συγκρότηση κάθε Κοινωνικής Σύμπραξης ανά Περιφερειακή ενότητας της ΠΑΜΘ.

Το Στάδιο αυτό θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι την 30η Ιανουαρίου 2015

Οι Κοινωνικές Συμπράξεις θα καλύπτουν τις ανάγκες των ωφελουμένων με γεωγραφική μονάδα αναφοράς την «Περιφερειακή Ενότητα». Η γενική κατεύθυνση είναι ότι συγκροτείται μια Κοινωνική Σύμπραξη ανά Περιφερειακή Ενότητα

Αντικείμενο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής» (ΕΠ-I) αποτελούν:
Τρόφιμα (μακράς διαρκείας και φρέσκα καθώς και ειδικά τρόφιμα για βρέφη).
Βασικές Υλικές Στερήσεις (ρουχισμός για παιδιά και ενήλικες/κυρίως αστέγους – είδη καθαρισμού και προσωπικής υγιεινής, παιδικά είδη/βιβλία, παιχνίδια, βρεφικός εξοπλισμός κλπ)
Συνοδευτικά μέτρα σε υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής στήριξης, διατροφικών συμβουλών, υπηρεσιών κοινωνικοποίησης παιδιών κ.α.

Ειδικότερα, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστική και Βασική Υλική Συνδρομή» (ΕΠ-I) στοχεύει στην αντιμετώπιση του «χάσματος» της φτώχειας, δηλαδή στην ακραία φτώχεια, καθώς και στην παιδική φτώχεια, δίδοντας έμφαση στις παρακάτω αναλυτικές κατηγορίες ωφελουμένων:
Φτωχά νοικοκυριά που διαβιούν σε καθεστώς φτώχειας, ή ακραίας φτώχειας ή κινδύνου φτώχειας
Νοικοκυριά με παιδιά, και ιδιαιτέρως τα μονογονεϊκά και τρίτεκνα/πολύτεκνα, νοικοκυριά, τα οποία πλήττονται περισσότερο από συνθήκες αποστέρησης
Πολυμελείς Οικογένειες
Άστεγοι

Τέλος με αφορμή την έναρξη της εν λόγω διαδικασίας διαβούλευσης ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, δήλωσε:

«Καμία πηγή χρηματοδότησης δεν πρέπει να μείνει αναξιοποίητη. Ας κινηθούμε όλοι μαζί για την κοινωνική ένταξη και την αποτελεσματική αντιμετώπιση της Φτώχειας και προς την κατεύθυνση αξιοποίησης του συγκεκριμένου προγράμματος πέραν του ΠΕΣΚΕ που συζητήσαμε προχθές στο Περιφερειακό Συμβούλιο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !