18 Φεβρουαρίου 2016

Εδώ και 1,5 χρόνο χωρίς ταχυδρόμο η Μεθώνη !


ΦΕΒ.


Δεν ξέρω πλέον σε ποιον να καταλογίσω ευθύνες στο μπάχαλο που επικρατεί εδώ πέρα !!

Εδώ και ενάμιση χρόνο περίπου δεν περνάει ταχυδρόμος στην Μεθώνη Πιερίας, Δήμος Πύδνας- Κολινδρού…..

Η πρώτη εξήγηση ήταν : ο ταχυδρόμος σας πήρε σύνταξη ( αφού πρόλαβε, μπράβο του ) και δεν πρόκειται τα ΕΛΤΑ να αναθέσουν κάποιον άλλον… Με αποτέλεσμα να μας έρθουν τα γράμματα αραιά και που χωρίς κανένα σεβασμό για τις ημερομηνίες λήξης των λογαριασμών μας.

Μετά προσφέρθηκαν κάποιοι ιδιώτες να αναλάβουν την αλληλογραφία μερικών περιοχών του Δήμου μας…. Με αποτέλεσμα στην Μεθώνη κάποια γράμματα να μην φτάσουν ποτέ στον προορισμό τους και άλλα να στοιβάζονται στο μπακάλικο του χωριού όπου όλοι υποχρεωνόμαστε να πάμε για να πάρουμε τα γράμματα μας και όπου ο καθένας μπορεί να δει την αλληλογραφία των άλλων ….

Αφού μάλωσα με εταιρίες τηλεπικοινωνιών, υπηρεσίες και τράπεζες για λογαριασμούς που δεν ήρθαν ποτέ στα χέρια μου, μάλωσα και με Δημάρχους και Αντιδήμαρχους για προσκλήσεις που μου έστειλαν ( και τις οποίες ΑΚΟΜΗ περιμένω !! ) ….

Και τότε τα πήρα στο κρανίο όπως λένε εδώ !!

Πρώτον : Με ποιο δικαίωμα μας αναγκάζουν, για να πάρουμε την αλληλογραφία μας, να πάμε σε ένα κατάστημα ( στην προκειμένη περίπτωση στο μπακάλικο του χωριού ) όπου ίσως δεν θα πατούσαμε ποτέ το πόδι μας εκεί ???

Δεύτερον : Είναι εντελώς παράνομο να στοιβάζονται τα γράμματα μας σε έναν χώρο που δεν φυλάσσεται και με την ευθύνη κάποιον που στην τελική ανάλυση δεν έχει πάρει καμιά επίσημη αρμοδιότητα από τα ΕΛΤΑ ( εκτός εάν έχει κάνει και ο ίδιος σύμβαση με τα ΕΛΤΑ και πληρώνεται για αυτήν την δουλειά … αν και γνωρίζω πως δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο )

Τρίτον : Ο νόμος υποχρεώνει όποιον έχει αναλάβει την μοιρασιά της αλληλογραφίας να την παραδώσει ΚΑΤΟΙΚΟΝ από την στιγμή που υπάρχει οδός, αριθμό, γραμματοκιβώτιο σε προσβάσιμο σημείο και ολοκληρωμένη διεύθυνση πάνω στην επιστολή …

Λοιπόν, οδός έχω, αριθμό έχω, γραμματοκιβώτιο έχω και η ολοκληρωμένη διεύθυνση υπάρχει πάντα στα γράμματα που μου στέλνουν εδώ και 30 χρόνια που ζω στην Μεθώνη !!!

Συμπέρασμα : Εδώ και πάνω από ένα χρόνο, Όχι μόνο είναι παράλογο αλλά είναι και ΠΑΡΆΝΟΜΟ να μην φτάσει η αλληλογραφία μου στο γραμματοκιβώτιο μου !!!!

Τώρα βέβαια, όλα είναι σχετικά διότι στον Μακρύγιαλο, όπου έχω φίλους και γνωστούς, γνωρίζω πολύ καλά ότι, αν και δεν αναγράφεται πουθενά ο αριθμός του σπιτιού τους ( ούτε στο σπίτι, ούτε στο γραμματοκιβώτιο αλλά ούτε και στον φάκελο της κάθε αλληλογραφίας τους ) όλα τα γράμματα τους φτάνουν κανονικότατα στο γραμματοκιβώτιο τους !!

Όλα αυτά με την δικαιολογία ότι ο ιδιώτης που ανέλαβε αυτήν την δουλειά είναι από το ίδιο χωριό και τους ξέρει όλους…. Τελικά, ίσως περιμένουν από τον μπακάλη μας να μοιράσει την αλληλογραφία μας με την δικαιολογία ότι μας ξέρει όλους !!!! ( αλλά ο ίδιος δεν το ξέρει !! )

Δεύτερο συμπέρασμα : Αυτήν την στιγμή τα ΕΛΤΑ σπαταλούν χρήμα και πληρώνουν έναν ιδιώτη για μια δουλειά που στην ουσία δεν κάνει ή την κάνει ημιτελής..

Άρα λεφτά υπάρχουν !!

Τότε ας προσλαμβάνουν κανονικό ταχυδρόμο…

» Όχι, όχι.. δεν συμφέρει » ήταν η απάντηση ….

» Όπα! Όπα ! Τι γίνεται εδώ ?? » Συμφέρει να πληρώσουμε κάποιον που δεν κάνει καλά την δουλειά του αλλά δεν συμφέρει να προσλάβουμε προσωπικό ???…. Και η σωστή εξυπηρέτηση του πολίτη που πληρώνει τέλη αλληλογραφίας,…. που πήγε ??? Δεν νοιάζεται κανείς ??

Σε αυτό το σημείο μπαίνει ο Δήμος στο παιχνίδι … »Να βάλουμε θυρίδες » πρότειναν κάποιοι » και θα λυθεί το πρόβλημα » συμπλήρωσαν άλλοι …

Μόνο που παρέβλεψαν 2-3 πραγματάκια : Αν βάλουμε θυρίδες θα πρέπει όλοι οι κάτοικοι να ενημερώσουν όλες τις εταιρίες ( παροχής ρεύματος, σταθερού τηλεφώνου, κινητού τηλεφώνου, τράπεζες, ασφάλεια…. ), όλες τις υπηρεσίες και όλους τους γνωστούς τους για την αλλαγή διεύθυνσης τους !! Διότι ΔΕΝ θα είναι πια Πχ Δέδε Ιζαμπέλ Μεγάλου Αλεξάνδρου 25 60066 Μεθώνη Πιερίας, αλλά Δέδε Ιζαμπέλ Τ.Θ.30 ( Ταχυδρομική Θυρίδα Νούμερο 30 ) 60066 Μεθώνη Πιερίας… Μπορεί να διανοηθεί κανείς την ταλαιπωρία μας??

Και εσύ Δημοτική Αρχή που θέλεις το καλό του δημότη σου ( δεν το αμφισβητώ αυτό ) πως θα υποχρεώσεις τους κατοίκους της Μεθώνης ( η πλειοψηφία είναι κάποιας ηλικίας ) να ανέβουν μέχρι το σημείο που θα τοποθετηθούν οι θυρίδες ??

Έπειτα για ποιο λόγο να ξοδέψει ο Δήμος χρήματα σε περίοδος κρίσης για να φτιαχτούν οι θυρίδες αυτές ??

Και τέλος μήπως θα έπρεπε να ολοκληρώσει ο Δήμος το έργο της οδοσήμανσης και της οδοαρίθμισης, κάτι που θα έπρεπε να είχε τελειώσει εδώ και 6-7 χρόνια ??

Τι μήνυμα να πάρω από όλη την ιστορία ??

Ότι είναι πιο εύκολο να κόψουμε κονδύλια παρά να ολοκληρώσουμε μια δουλειά για να εκσυγχρονιστούν επιτέλους τα χωριά μας ??

Ότι με τις θυρίδες ναι μεν θα δώσουμε δουλειά ( καλό αυτό ) αλλά και λεφτά ( τα οποία ίσως να προοριζόταν για κάπου αλλού πιο χρήσιμο ) σε έναν τοπικό επαγγελματία και να διευκολύνουμε με την ευκαιρία έναν ιδιώτη ( χάρη του κάνουμε ) που θα πληρώνεται από τα ΕΛΤΑ για μια δουλειά που δεν κάνει ή θα μισό κάνει ??

Θα μου πείτε : » πολύ φασαρία κάνεις ρε Ιζαμπέλ!! Σε λίγα χρόνια δεν θα υπάρχει καν τέτοιο είδους αλληλογραφίας και όλα θα είναι σε ηλεκτρονική μορφή » !!

Αυτό είναι το μόνο σίγουρο και τότε θα βρεθούν άλλοι τόσοι άνθρωποι άνεργοι.!!

Εν τώ μεταξύ όμως, έμενα όλη αυτή η ιστορία με κόστισε χρήματα, με προκάλεσε προβλήματα και με έφερε στα όρια της αντοχής μου αλλά και της ανοχής μου …

Τέλος πάντων.. Για να τελειώσουμε με μια χιουμοριστική νότα ένα πράγμα κατάλαβα :

Αν είσαι γνωστός …παίρνεις κανονικά τα γράμματα σου..

Αν έχεις μέσον ….παίρνεις κανονικά τα γράμματα σου…

Αν δεν είσαι τίποτα από αυτά ….τρέχα στο μπακάλικο και ας είσαι 100 χρονών

Δέδε Ιζαμπέλ

Υ.Γ Αν αναρωτιέται κανείς πως γνωρίζω την ακριβή διεύθυνση μου, σας ενημερώνω πως την έμαθα πριν 30 χρόνια περίπου όταν μου ζητήθηκε από τον ΟΤΕ για να ολοκληρώσω την αίτηση για γραμμή και αριθμό τηλεφώνου ( ο οποίος αριθμός υφίσταται ακόμη )

1 σχόλιο:

  1. Κυρία Ίζαμπελ σας συγχαίρω ειλικρινά που δεν κρύβεται την αγανάκτησή σας, τα λόγια σας και δεν χαρίζεσθε σε κανέναν. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω όμως. Οι τοπικοί άρχοντες όλοι τους, διαχρονικά, δεν έχουν πρόβλημα με την αλληλογραφία τους διότι και γνωστοί είναι και εξουσία και λαμβάνουν τόσον την προσωπική τους αλληλογραφία όσον και την υπηρεσιακή στο σπίτι τους ή στο γραφείο τους.Το ίδιο συμβαίνει και με τον προιστάμενο των ΕΛΤΑ , το ίδιο και με τους ιδιώτες, (νέο μόδα αυτή), που ανέλαβαν την διανομή της αλληλογραφίας εργολαβικά. Εσείς και ο κάθε χωριανός σας και όχι μόνο,(το ίδιο συμβαίνει και αλλού), είσθε δημότες β΄κατηγορίας και ως τέτοιους σας αντιμετωπίζουν. Μόνο έτσι ερμηνεύεται η αδιαφορία τους στο πρόβλημά σας. Θα τολμήσω μία πρόβλεψη και μακάρι να διαψευσθώ. Την νύφη θα την πληρώσει ο καψερός ο διανομέας , (συνηθισμένη τακτική της κάθε διοικήσεως στο Ελλαδιστάν), και το σύστημα θα βγεί λάδι . Σε σας δε έχω να συστήσω να γίνεται φίλη του μπακάλι ή του καφετζή για νάχετε μέσον , (αναγκαία προυπόθεση για τον Έλληνα προκειμένου να κάνει την δουλειά του),ώστε να βρίσκεται την αλληλογραφία σας ψάχνοντας μέσα στο κουτί του μπακάλι. Θα αποκτήσετε έτσι και το προνόμιο να μαθαίνετε πρώτη τα νέα του χωριού σας ,(ποιός αλληλογραφεί με ποιόν ή ποιός έχει δοσοληψίες με τη τράπεζα κλπ κλπ).

    *********************************************
    Το Άρθρο 28 του Συντάγματος, κατοχυρώνει την ισονομία και την ισοπολιτεία ως θεμελιώδες δικαίωμα του ατόμου. Η παράγραφος 1 του Άρθρο 28, ορίζει: «Πάντες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου, της διοικήσεως και της δικαιοσύνης και δικαιούνται να τύχωσι ίσης προστασίας και μεταχειρίσεως.» Η παράγραφος 2, του Άρθρου 28 ρητά απαγορεύει κάθε μορφή διάκρισης. Η εφαρμογή του Άρθρου 28, όπως και κάθε άλλου άρθρου του Συντάγματος, που εγγυάται τα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες του ανθρώπου συναρτάται με τις διατάξεις του Άρθρου 35 του Συντάγματος που καθιστά τη διασφάλιση και αποτελεσματική εφαρμογή τους, υποχρέωση των νομοθετικών, εκτελεστικών και δικαστικών αρχών μέσα στα όρια των αρμοδιοτήτων τους.
    ***************************************************
    Η λέξη καθήκον, με τη γενικότερη έννοια κατά τη χρήση της, συνώνυμα της υποχρέωσης, υποδηλώνει την οποιαδήποτε πράξη που επιτάσσουν αποδεκτοί ρυθμιστικοί κανόνες κοινωνικής συμπεριφοράς και συνεργατικής δράσης. Ειδικότερα χρησιμοποιείται (επί το πλείστον) με την έννοια πράξης που υποδηλώνει "ρόλο" ή "λειτούργημα" με κάποια σχετική διάρκεια, (π.χ. συζυγικό, αστυνομικό, στρατιωτικό, καθήκον του πολίτη κ.ά.).
    Πολλές φορές το καθήκον περιλαμβάνει και κάποια έννοια θυσίας, τούτο παρατηρείται περισσότερο στην εθιμοτυπία στους λεγόμενους "κανόνες εθιμοτυπίας" (rules of etiquette), αλλά και στον ορθό λόγο (ορθή ομιλία), όπου στις περιπτώσεις αυτές το επιβαλλόμενο δεν αποτελεί καθήκον. Κάτω από αυτό το πρίσμα κινούνται και οι ηθικολόγοι που προτάσσουν σε αντιδιαστολή τη σύγκρουση μεταξύ καθήκοντος και συμφέροντος.
    ****************************************

    Σε ενημερώνω ότι και άλλα δημοτικά διαμερίσματα έχουν το ίδιο πρόβλημα!

    Καλή δύναμη
    FRIXOS FRIXOU

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !