8 Ιανουαρίου 2016

Kέντρο Αναρρίχησης Rock School Climbing Wall στην Κατερίνη

Η Πιερία διαθέτει δύο πανέμορφα βουνά, τον Όλυμπο και τα Πιέρια που αποτελούν πόλο έλξης χιλιάδων επισκεπτών ετησίως που ασχολούνται με τα ορεινά σπορ. Ένα από αυτά είναι η αναρρίχηση, που θεωρείται μία ιδιαίτερη πρόκληση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν τα όριά τους.
Η Στέλλα Κερασίδου, γυμνάστρια, μαθηματικός, πρώην πρωταθλήτρια και μέλος της Εθνικής Ομάδας Αναρρίχησης με διακρίσεις και συμμετοχές σε διεθνείς οργανώσεις, ιδιοκτήτρια του κέντρου Αναρρίχησης Rock School Climbing Wall στην Κατερίνη, μας εξηγεί το πώς η αναρρίχηση είναι ένα ασφαλές σπορ για όλες τις ηλικίες και πώς ο συνδυασμός άθλησης και ψυχαγωγίας μπορεί να αποτελέσει μία ευχάριστη ενασχόληση για όλους.
Η Στέλλα κατάγεται από την Κατερίνη. Ξεκίνησε να ασχολείται με την αναρρίχηση από 15 χρονών. Η αγάπη της για το βουνό και το άθλημα, την ενέπνευσε να μεταδώσει τη μαγεία της αναρρίχησης στους ανθρώπους της πόλης.
Όπως τονίζει η αναρρίχηση είναι ένα άθλημα που αφορά σε όλες τις ηλικίες και είναι ανεξαρτήτου φυσικής κατάστασης. «Η φυσική κατάσταση έρχεται μέσα από τη προπόνηση και εξαρτάται από τους στόχους που βάζει ο καθένας στον εαυτό του» μας λέει χαρακτηριστικά. Από μικρά παιδιά έως και ηλικιωμένοι μπορούν να μάθουν τα απαραίτητα σε τεχνική, ασφάλιση και χρήση υλικών και στη συνέχεια να ασχοληθούν με το άθλημα στο βαθμό που το επιθυμούν είτε σε φυσικό είτε σε τεχνητό περιβάλλον, ακόμη και να συμμετέχουν σε αγωνιστικά τμήματα.
anarrixisi_07012016_1«Πρόκειται για ένα συναρπαστικό άθλημα που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη ανάπτυξη και στην Ελλάδα», σημειώνει η Στέλλα, προσθέτοντας ότι η πίστα δίνει τη δυνατότητα της ενδυνάμωσης και της βελτίωσης της τεχνικής, σε ένα τεχνητό περιβάλλον, στο οποίο η εξάσκηση μπορεί να γίνεται όλο το χρόνο.
Στο χώρο που έχει δημιουργηθεί η τεχνητή πίστα, στην οδό τέρμα Πλάτωνος,
παιδιά και ενήλικοι μαθαίνουν τα μυστικά της αναρρίχησης σε ένα ασφαλές, άνετο και φιλόξενο περιβάλλον υπό την σωστή καθοδήγηση της προπονήτριας.
Η αναρρίχηση είναι μία καθημερινή περιπέτεια, καθώς ο αθλητής έρχεται αντιμέτωπος με τον εαυτό του και πολλές φορές τους φόβους του. Μαθαίνει το σώμα του, τα όρια του και πώς να αυτοπειθαρχεί το μυαλό του. Με άλλα λόγια γυμνάζει σώμα και πνεύμα, θέτοντας στόχους τους οποίους απολαμβάνει να επιτυγχάνει κάθε φορά. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά, που συνήθως λατρεύουν το άθλημα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις συστήνεται από ειδικούς για θεραπευτικούς λόγους.
Γιατί αναρρίχηση;
  • Γιατί γυμνάζει ολόκληρο το σώμα και εξασκεί την ισορροπία και την
    ευλυγισία
  • Γιατί βοηθά τα παιδιά να αποκτούν αυτοπεποίθηση και τους μαθαίνει να
    στηρίζονται στον εαυτό τους.
  • Γιατί βοηθά στην προσοχή και την συγκέντρωση – συστήνεται από
    λογοθεραπευτές.
  • Γιατί δεν γνωρίζει όρια ηλικίας.
  • Γιατί η περιοχή μας φημίζεται για τις πανέμορφες ορεινές περιοχές της
  • Γιατί εκτός από άθληση είναι και ψυχαγωγία.
To κέντρο Αναρρίχησης Rock School Climbing Wall βρίσκεται στην
Κατερίνη, στο χώρο του πρώην Ιδιωτικού Σχολείο Πλάτων, Τέρμα Πλάτωνος.
Στo κέντρο λειτουργούν παιδικά τμήματα (από 3 ετών και άνω) και τμήματα
ενηλίκων.
Επικοινωνία: 6938186984
e-pieria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !