30 Δεκεμβρίου 2015

Οι Μωμόγεροι στην πόλη της Βέροιας

Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων που πραγματοποιεί κάθε χρόνο, αναβίωσε για δεύτερη συνεχή χρονιά το πανάρχαιο έθιμο των Μωμόγερων στην πόλη της Βέροιας. 
Την Κυριακή  27 Δεκεμβρίου 2015 από νωρίς το πρωί, τα Μωμοέριαγυρνούσαν στους δρόμους και στα σοκάκια  της πόλης, παρουσιάζοντας το δρώμενο αυτούσιο και με τον παραδοσιακό τρόπο όπως ακριβώς το μετέφεραν οι πρόγονοί μας από τον Πόντο. 
Οι Μωμόγεροιτης Ευξείνου Λέσχης Βέροιας με προσκαλεσμένους τους Μωμόγερους τουΣυλλόγουΡοδοχωρίου «Οι Κομνηνοί», διέσχισαν ολόκληρη την πόλη και καταχειροκροτήθηκαν από όλους τους Βεροιώτες, κερδίζοντας τις εντυπώσεις και τονίζοντας ακόμα περισσότερο τη χαρούμενη διάθεσή τους εν όψει των εορτών. 
Η ομάδα κατέληξε το μεσημέρι  στην πλατεία του Δημαρχείου όπου ακολούθησε πλούσιο ποντιακό γλέντι.
Τον κόσμο καλωσόρισε ο Πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Βέροιας κ. Παύλος Σαρημιχαηλίδης, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος καθώς και ο Δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης,  δηλώνοντας την πρότασή του από τον επόμενο χρόνο η εκδήλωση να διευρυνθεί και να γίνει θεσμός την περίοδο των Χριστουγέννων.
Η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας ευχαριστεί θερμά το Σύλλογο Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί» για την συμμετοχή του, όλους τους συντελεστές που πήραν μέρος στο δρώμενο, τους καταστηματάρχες και τον κόσμο που αγκάλιασε ένθερμα την προσπάθεια. 
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας με περισσότερες εκπλήξεις για την επόμενη χρονιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !