30 Δεκεμβρίου 2015

Με ποιους καλλιτέχνες θα υποδεχθεί η Αθήνα το 2016

 Κάτω από την Ακρόπολη, στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου και Ηρακλειδών την Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου η Αθήνα θα αποχαιρεετήσει το 2015 με μία γιορτή μουσικής και χορού που θα ξεκινήσει στις 22.30 και θα κορυφωθεί τις πρώτες ώρες του καινούργιου χρόνου.

Το πρόγραμμα της βραδιάς διαμορφώνεται σε τρία μέρη, διαφορετικά μεταξύ τους, ώστε να καλύψουν όλες τις επιλογές και διαθέσεις.
Σε δύο σκηνές, μία μικρή και μία μεγάλη, οι θεατές θα μπορούν να απολαύσουν το σύνολο του προγράμματος με συνεχή ροή μουσικής και χορού με συγκροτήματα και καλλιτέχνες που θα εναλλάσσονται.
Η βραδιά, παρουσιαστής της οποίας θα είναι με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Γιώργος Καπουτζίδης, ξεκινά στις 22.30 στη μεγάλη σκηνή με τους Sugahspank! & The Swing Shoes Athens μαζί με χορευτές των Athens Swing Cats. Συγκροτήματα Swing και ζευγάρια χορού σε φιγούρες του Lindy hop, της αυθεντικής jazz του Μεσοπολέμου και του Burlesque.
Τη σκυτάλη παίρνει στις 23.05 στη μικρή σκηνή ο Πάνος Μουζουράκης που συνεχίζει με χιουμοριστικές διασκευές από ξένα τραγούδια ροκ, swing που τον σημάδεψαν και αγαπημένα ελληνικά τραγούδια σε εντελώς νέες εκδοχές.
Στη μεγάλη σκηνή με φόντο τη φωτισμένη Ακρόπολη, στις 23.45 η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Ανδρέα Τσελίκα, δίνει το ρυθμό για την αλλαγή του χρόνου με χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Λίγα λεπτά πριν τα μεσάνυχτα ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Γιώργος Καμίνης θα παραλάβει τη σκυτάλη για την υποδοχή του νέου έτους, ενώ πυροτεχνήματα θα φωτίσουν τον αθηναϊκό ουρανό.
 Με την αλλαγή του χρόνου, ο Φίλιππος Πλιάτσικας ανεβαίνει στη μεγάλη σκηνή σε μία μοναδική σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Το 2016 ξεκινά με αγαπημένα ακούσματα, όπου η ροκ συναντά την κλασική μουσική και οι ήχοι γίνονται δυναμικοί, σε νέες ενορχηστρώσεις του Θοδωρή Καλαντζάκου.
Ο Φωκάς Ευαγγελινός έχει αναλάβει την καλλιτεχνική διεύθυνση και τη σκηνοθεσία της βραδιάς.
Η εκδήλωση θα μεταδοθεί στο σύνολό της ζωντανά από την Ελληνική Ραδιοφωνία - Τηλεόραση, ενώ δεκάδες ραδιοτηλεοπτικά δίκτυα και ιστότοποι θα συνδεθούν μεταδίδοντας στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο την αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα, κάτω από την Ακρόπολη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !