22 Δεκεμβρίου 2015

Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Κατερίνης, με το 19ο Xορωδιακό Φεστιβάλ


Με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου ξεκίνησαν οι Χριστουγεννιάτικες Εκδηλώσεις του Δήμου Κατερίνης. Το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου  στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης μας, πραγματοποιήθηκε το 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κατερίνης, με συμμετοχή χορωδιών από την πόλη μας, αλλά και από την Λάρισα και τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, από  την Κατερίνη συμμετείχαν η Χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α. «ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΙ ΜΕΛΩΔΟΙ» με Χοράρχη τον πρωτοπρεσβύτερο Αθανάσιο Μαρινόπουλο   και η Μικτή Χορωδία  με Διευθυντή  τον Γιάννη Αδαμίδη και συνοδεία πιάνου την Γεωργία Σιονακίδου. Από την Λάρισα συμμετείχε η Μικτή Χορωδία Σύγχρονου Ωδείου και από την Θεσσαλονίκη,  η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος.
Η χορωδία της Γ.Ε.Χ.Α, με ύμνους και ψαλμωδίες, επέφερε ένα κατανυκτικό κλίμα στην αίθουσα, όπου η σιωπή ήταν απόλυτη και όλοι οι παρευρισκόμενοι ένιωσαν την ζεστασιά και την βαθιά πίστη που εμπεριέχουν οι χριστουγεννιάτικες ψαλμωδίες.
Η Μικτή Χορωδία, υπό την Διεύθυνση του μεγάλου δασκάλου Γιάννη Αδαμίδη, έψαλλε χριστουγεννιάτικους παραδοσιακούς ύμνους από την  Αγγλία και τη Νορβηγία, ενώ οι εξαίρετες φωνές των Βιβή Κυριακού και Κώστα Μπιτσιάνη, μάγεψαν το κοινό.
Τέλος, χειροκροτήθηκαν θερμά από τους παρευρισκόμενους, τόσο η Χορωδία Σύγχρονου Ωδείου Λάρισας, και η Παιδική Χορωδία Αγίας Τριάδος Θεσσαλονίκης, που επίσης έψαλλαν ύμνους και χριστουγεννιάτικα τραγούδια.
Την Έναρξη των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου με το Χορωδιακό Φεστιβάλ, κήρυξε η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτισμού και Πρόεδρος του Δ.Ω.Κ. Παρθένα Μακρίδου- Παρτσαλίδου ευχαριστώντας για την συμμετοχή τους τούς  συντελεστές της εκδήλωσης.

Η όμορφη και κατανυκτική βραδιά, έκλεισε με την ομιλία του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη,  ο οποίος αφού εξήρε τα μουσικά σχήματα που έλαβαν μέρος στην εκδήλωση, τόνισε την προτεραιότητα που δίνει ο Δήμος μας  στον Πολιτισμό που συμπληρώνει την Παιδεία και διαμορφώνει ανθρώπους με άποψη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !