21 Σεπτεμβρίου 2015

Ισχυρή κακοκαιρία την Δευτέρα σε όλη την Ελλάδα

Αλλάζει άρδην το σκηνικό του καιρού από τις αμέσως  επόμενες ώρες και από τα βορειοδυτικά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες τις χαλαζοπτώσεις και την πτώση της θερμοκρασίας. Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό προερχόμενο από την κεντρική Ευρώπη το οποίο θα συναντήσει τα θερμά νερά του Ιονίου πελάγους και θα δημιουργήσει μέτωπα κακοκαιρίας.


Έτσι λοιπόν για σήμερα Δευτέρα αναμένουμε σε ολόκληρη την χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές αρχικά στα Δυτικά ,Κεντρικά και Βόρεια διαμερίσματα της Ελλάδας. Τα φαινόμενα πρός το μεσημέρι θα ενταθούν και θα επεκταθούν στο Αιγαίο και  την Θράκη. Να τονίσουμε ότι οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν και την εκδήλωση τοπικών χαλαζοπτώσεων.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα πελάγη από ανατολικές νοτιοανατολικές διευθύνσεις και θα φτάσουν στο Ιόνιο τα 5 και στο Αιγαίο τα 6 Beaufort. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ώς προς τις μέγιστες τιμές και θα φτάσει στα βόρεια τους 25 στα κεντρικά τους 26 και στα νησιά τους 28-29 βαθμούς Κελσίου.

Για την Τρίτη αναμένουμε παρόμοιες καιρικές συνθήκες με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τους νοτιάδες να μην ξεπερνούν τα 6 Beaufort ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !