21 Σεπτεμβρίου 2015

Ζημιές από το χαλάζι στην Αγιά Φωτεινή Πέλλας


Την πληγείσα από το χαλάζι περιοχή της Αγίας Φωτεινής επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου και ο Αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Πέτκος, όπου μαζί με τον Τοπικό Σύμβουλο κ. Γιώργο Κεσκίνη και κατοίκους του χωριού διαπίστωσαν το μέγεθος της καταστροφής.

Η καταστροφή που έγινε στις καλλιέργειες είναι τεράστια, ειδικά στις μηλιές που ήταν έτοιμες για τη συγκομιδή. Αύριο κλιμάκιο του ΕΛΓΑ θα επισκεφθεί την περιοχή για να εκτιμήσει τις ζημιές, προκειμένου να προχωρήσουν κατά το δυνατό γρηγορότερα οι διαδικασίες για την απόδοση αποζημιώσεων στους αγρότες.
Τεράστιες καταστροφές υπέστησαν και οι υποδομές της περιοχής, με κατολισθήσεις στο δρόμο που συνδέει την Αγία Φωτεινή με το Νομό Ημαθίας και ζημιές σε γεφύρια. Ο Δήμος Έδεσσας θα ζητήσει την άμεση καταβολή πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η αποκατάσταση των ζημιών στις δημόσιες υποδομές της περιοχής.

«Η Αγία Φωτεινή είναι ένα ορεινό χωριό που η αγροτική παραγωγή αποτελεί την κύρια πηγή εσόδων των κατοίκων. Η Πολιτεία πρέπει να επιληφθεί τόσο για την άμεση καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες μας, όσο και για την επούλωση των πληγών που δημιούργησε η θεομηνία στις δημόσιες υποδομές της περιοχής» δήλωσε ο Δήμαρχος Έδεσσας κ. Δημήτρης Γιάννου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !