21 Σεπτεμβρίου 2015

Ο ΝΙΚΗΤΑΣ ΤΣΑΚΙΡΟΓΛΟΥ ΤΙΜΑΤΑΙ ΜΕ ΤΟ «ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΓΕΡΑΣ» ΣΤΑ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ»

Ο μεγάλος μας ηθοποιός Νικήτας Τσακίρογλου είναι ο φετινός τιμώμενος από την Οργανωτική Επιτροπή στο «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» με το ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΓΕΡΑΣ στο αρχαίο θέατρο του Δίου. Ο Νικήτας Τσακίρογλου επελέγη για να τιμηθεί για τη μεγάλη, ποιοτική διαδρομή και
ερμηνεία του σε πολλούς σημαντικούς ρόλους του αρχαίου δράματος. Ο μεγάλος δάσκαλος της τέχνης θα βρίσκεται στο νομό μας μαζί με τη σύζυγό του Χρυσούλα Διαβάτη, επίσης μεγάλη ηθοποιό, με χαρακτηριστικούς ρόλους και ερμηνείες, τόσο στο θέατρο όσο και στην τηλεόραση.
Το βραβείο θα του απονείμει η Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ UNESCO κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα. Η απονομή θα γίνει κατά τη διάρκεια των παραστάσεων το πρωί της 22ας Σεπτεμβρίου 2015.
Στην απονομή θα παραβρίσκεται και ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» κος Αχιλλέας Ζαπράνης. Το Πανεπιστήμιο ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ είναι εταίρος στα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».
Θα ακολουθήσει τελετή υπογραφής «Μνημονίου συνεργασίας» του Πανεπιστημίου ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ με το Δήμο Δίου-Ολύμπου και του θεσμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» στην έδρα του Δήμου.

Το «ΟΛΥΜΠΙΟΝ ΓΕΡΑΣ» είναι μια τιμητική διάκριση που απονέμεται από τα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» σε ανθρώπους της Τέχνης που συνέβαλαν στην ανάταση, εξέλιξη, εμπέδωση και διάδοση του τραγικού λόγου και της τραγικής έκφρασης του μοναδικού αυτού κληροδοτήματος του Ελληνικού πολιτισμού στην ανθρωπότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !