1 Σεπτεμβρίου 2015

Εκδήλωση στον Αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας "Ένα τραγούδι μια Ιστορία"


Στις 29 Αυγούστου 2015 στον υπέροχο αρχαιολογικό χώρο της Πύδνας η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών με τη συμμετοχή της χορωδίας Fons Musicalis του δημοτικού διαμερίσματος Αιγινίου μας ταξίδεψαν με το πλούσιο πρόγραμμά τους «ένα τραγούδι μια ιστορία» στον όμορφο
μουσικό και καλλιτεχνικό κόσμο. Το συνταίριασμα του αρχαιολογικού πλούτου και της μουσικής πανδαισίας, που σιγά σιγά αποκτά θεσμική υπόσταση με τις καθιερωμένες πια εκδηλώσεις στην Πύδνα ήταν μια μοναδική εμπειρία και μια εξαιρετική βραδιά. Στον διάφωτο χώρο που είχε κατακλυστεί από χιλιάδες συμπολίτες μας με το αυγουστιάτικο φεγγάρι σαν υπερβατικό ενορχηστρωτή να αντανακλάται στα νερά του Θερμαϊκού, έλαμψαν τα διάσπαρτα μνημειακά σπαράγματα της Πύδνας, καθώς διασταυρώθηκαν η θαλασσινή με τη μουσική αύρα, σε μια εκδήλωση γεμάτη ήχους, χρώματα και φως.
  Στη σύντομη προσφώνησή του ο Δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού κ. Ευάγγελος Λαγδάρης ευχαρίστησε όλους τους συντελεστές της παράστασης και τόνισε πως για τη νέα δημοτική αρχή ο πολιτισμός είναι το ανεκτίμητο κεφάλαιο, που δένει το παρελθόν με το παρόν και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής μας. Τέτοιες εκδηλώσεις, συνέχισε, δίνουν χρώμα, νόημα και περιεχόμενο στην καθημερινότητά μας, διαμορφώνουν το ήθος και τον ψυχισμό των ανθρώπων και ανυψώνουν την κοινωνική και πολιτιστική ζωή του δήμου μας. Επίσης ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Αλεξάνδρειου Ιδρύματος κ. Διονύση Πασχάλη για την ηθική και οικονομική στήριξή του χάριν αυτού του γεγονότος άλλωστε αναδεικνύεται ο παρών αρχαιολογικός χώρος, σε χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !