21 Αυγούστου 2015

Επικίνδυνο κρίθηκε το δημοτικό σχολείο Στρατονίκης στη Χαλκιδική

Επικίνδυνο, από δομική και στατική άποψη, διαγνώστηκε, ύστερα από αυτοψία που διενήργησε η πολεοδομία, το πέτρινο κτίριο που στεγάζει το δημοτικό σχολείο στον οικισμό Στρατονίκης, στο δήμο Αριστοτέλη Χαλκιδικής.

Στο πλαίσιο της έκθεσης για το επικίνδυνο της κατασκευής που συντάχθηκε από την Υπηρεσία διατάχθηκε η άμεση εκκένωση του πέτρινου σχολείου και η απαγόρευση διέλευσης κατοίκων κοντά στο κτίριο, με χρήση της υφιστάμενης περίφραξης.
Σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου Αριστοτέλη και μετά την αυτοψία επισημαίνεται ότι «...το γεγονός της λειτουργίας του μεταλλείου της περιοχής μπορεί να αποτελεί επίσης πιθανό αίτιο των εντοπισμένων βλαβών στις ανωτέρω περιγραφόμενες κατασκευές, ενώ δεν αποκλείεται η πιθανότητα μεγέθυνσης αυτών λόγω των υπόγειων στοών που έχουν διανοιχτεί και εξακολουθούν ενδεχομένως να επεκτείνονται εντός και πλησίον του οικισμού».
Η δημοτική αρχή ενόψει και της νέας σχολικής χρονιάς εξετάζει τη δυνατότητα μεταστέγασης του σχολικού συγκροτήματος στο αδιάθετο κτίριο του γυμνασίου Στρατονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !