3 Ιουνίου 2015

Ερώτηση σχετικά με τον εργασιακό Μεσαίωνα στην Mega Sprint Guard

Οι εταιρίες security αποτελούν κατά κανόνα έναν από τους πιο σκληρούς εργασιακούς χώρους, στους οποίους συνυπάρχουν, η εφαρμογή των πιο σκληρών αντεργατικών νόμων, με παράνομες πρακτικές εκφοβισμού των εργαζομένων. Στην Mega
Sprint Guard καταγγέλλονται εδώ και χρόνια καθυστερήσεις στις πληρωμές των μισθών, παραβιάσεις στο καθεστώς των υπερωριών, απάνθρωπα ωράρια εργασίας και απόκρυψη των συμβάσεων εργασίας από τους εργαζομένους. Επίσης στους εργαζόμενους δεν καταβάλλονται δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, επιδόματα ασθενείας και αδείας, όταν βέβαια αυτές χορηγούνται. Η εταιρία αυτή αν και συνιστά ένα από τα πιο αυθεντικά παραδείγματα εργοδοτικής αυθαιρεσίας αποτελούσε το προηγούμενο διάστημα προνομιακό συνέταιρο των Κυβερνήσεων, αποσπώντας πάρα πολλές συμφωνίες φύλαξης κτιρίων του Δημοσίου. Θα πρέπει να καταλάβουν κάποιοι, οι οποίοι κερδοσκοπούν εδώ και χρόνια καταργώντας στην πράξη κάθε εργασιακό δικαίωμα, ότι η πολιτική αλλαγή που συντελέστηκε στην Ελλάδα στις 25 Ιανουαρίου δεν θα τους αφήσει ανέγγιχτους.
Με πρωτοβουλία της Γ’ Αντιπροέδρου της Βουλής και βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Δέσποινας Χαραλαμπίδου κατατέθηκε ερώτηση από 9 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την Mega Sprint Guard, όπου ερωτάται το υπουργείο πως προτίθεται να επέμβει ώστε να αντιμετωπιστεί η σωρεία παραβιάσεων της συγκεκριμένης εταιρείας. Επιπλέον προτείνεται να συνυπολογίζεται το εργασιακό καθεστώς και οι εργασιακές συνθήκες στη σύναψη συμβάσεων με το Δημόσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !