6 Ιουνίου 2015

Μαθητές δημοτικών σχολείων της Κατερίνης έδωσαν Χρώμα στον Πέλεκα




Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος ο Σύλλογος «Πρωτοβουλία για τον Πέλεκα» διοργανώνει ένα διήμερο εκδηλώσεων στην παρόχθια περιοχή του ποταμού Πέλεκα.

Χθες 5 Ιουνίου πολίτες και μαθητές από τα όμορα Δημοτικά Σχολεία του 6ου , του 12ου , 



τουΔημοτικού της Ανδρομάχης καθώς και δύο τάξεις του 12ου Νηπιαγωγείου, συναντήθηκαν μπροστά από το γήπεδο του Ατρόμητου και με τον γέρο Όλυμπο για φόντο ζωγράφισαν με χρώματα πάνω σε χαρτιά. Το θέμα της ζωγραφικής ήταν απλό «πως φαντάζομαι το ποτάμι της πόλης μου». Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό και «πολύχρωμο». Οι περισσότερες ζωγραφιές είχαν μία και μοναδική εικόνα, η οποία ανάλογα την καλλιτεχνική άποψη του δημιουργού της άλλαζε σε χρώματα και οπτική γωνία.






Οι ζωγραφιές των μαθητών εκτέθηκαν στην πλατεία Δημαρχείου, όπου πολίτες της Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα «μικρό κομμάτι» από τα όνειρα των παιδιών για μια καλύτερη πόλη, με περισσότερο πράσινο και ομορφιές που όσο «άσχημες» φαίνονται τη συγκεκριμένη στιγμή τόσο όμορφες μπορεί να γίνουν αρκεί να υπάρχει όραμα, μεράκι και θέληση.




Σήμερα το βράδυ και ώρα 21:30 σας προσκαλούμε να δούμε όλοι μαζί στη συνοικία Παράδεισος (μέσα στο γήπεδο του Ατρομήτου) την καταπληκτική ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε «Σινεμά ο Παράδεισος».

Ευχαριστούμε τη Διασωστική Πιερίας που ανέλαβε την κάλυψη των εκδηλώσεών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !