4 Ιουνίου 2015

Λάρισα: Στα δικαστήρια σέρνει η «Αρωγή» τους εργαζόμενους

«Καλά κρατεί» η επιχείρηση ποινικοποίησης των αγωνιζόμενων εργαζομένων. Σήμερα στη Λάρισα ξεκίνησε η εκδίκαση της αγωγής που είχε καταθέσει το κέντρο αποκατάστασης «ΑΡΩΓΗ»εναντίον εργαζομένων και στελεχών του Εργατικού Κέντρου Λάρισας. Συγκεκριμένα στα δικαστήρια σέρνονται ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Τάσος Τσιαπλές, η πρόεδρος και ολόκληρο το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων Ιδιωτικών Κλινικών.
Η εργοδοσία ζητά όχι απλά την κήρυξη παράνομης και καταχρηστικής της απεργίας που έγινε για 28 ημέρες με αίτημα την καταβολή των δεδουλευμένων 8 μηνών, η οποία έληξε στις 18 Μάη, αλλά και την απαγόρευση πιθανής μελλοντικής απεργίας με το ίδιο αίτημα, δηλαδή να μην μπορούν οι εργαζόμενοι να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα τους και την επιβολή φυλάκισης 1 χρόνου και από 20.000 ευρώ πρόστιμο στους δυο παραπάνω προέδρους, ως μέσο εξαναγκασμού εφαρμογής της αξίωσης της εργοδοσίας.
Σήμερα εξετάστηκε ένας μάρτυρας από την «ΑΡΩΓΗ» και ένας εργαζόμενος, ενώ η δίκη θα συνεχιστεί στις 9 Ιούνη στις 11 π.μ.

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !