25 Ιουνίου 2015

Έρευνα – σοκ: 27% των Ελληνίδων καταφεύγει στο χάπι της επόμενης μέρας

Πρωταθλήτρια στις εκτρώσεις παραμένει η Ελλάδα σημειώνοντας τον αριθμό ρεκόρ των 80.000 εκτρώσεων ετησίως, όσες δηλαδή είναι και οι γεννήσεις.
Το πιο ανησυχητικό όλων είναι ότι το 50% των αμβλώσεων γίνεται από ανήλικες κοπέλες.
Σύμφωνα με την εφημερίδα ««Ελεύθερος Τύπος» τα στοιχεία αυτά που προέρχονται από μία βρετανική μελέτη την οποία συντόνισαν οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London απεικονίζουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νεαρών κοριτσιών για την αντισύλληψη.
Έτσι, μόλις το 3% των Ελληνίδων προτιμά το χάπι όταν στη γειτονική μας Τουρκία το 9% προτιμά την αντισύλληψη με χάπι και την Ευρώπη μία στις δύο γυναίκες επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο.
«Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Princess Royal University Hospital του Λονδίνου, τονίζει ότι οι εκτρώσεις έχουν οδυνηρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες ειδικά στις έφηβες. «Οι κοπέλες στιγματίζονται (σωματικά και ψυχικά), αφού πολλές από τις συνέπειες τις ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους.
Οι σωματικές επιπτώσεις μιας άμβλωσης μπορεί να είναι προσωρινές όπως οι επιμολύνσεις, τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, οι αιμορραγίες, η διάτρηση της μήτρας, ο τραυματισμός του εντέρου, η ρήξη του τραχήλου της μήτρας και ο τραυματισμός του ουρητήρα, ενώ ένα 5% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε έκτρωση υφίσταται μόνιμη στειρότητα. Επίσης αμερικανικές έρευνες ενοχοποιούν τις εκτρώσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού» λέει ο δρ. Χανδακάς.
Ενδεικτικό της ελλιπούς ενημέρωσης των νεαρών γυναικών στην Ελλάδα είναι και το γεγονός πως το 27% των Ελληνίδων καταφεύγει στο χάπι της επόμενης ημέρας (δηλαδή την επείγουσα αντισύλληψη) προκειμένου να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πέρσι πουλήθηκαν δύο εκατομμύρια δισκία, ενώ τα «κλασικά» νεότερης γενιάς αντισυλληπτικά χάπια τα χρησιμοποιεί μόλις το 3% των Ελληνίδων. Αυξημένη είναι και η χρήση προφυλακτικού (το χρησιμοποιεί το 75% των ζευγαριών στην Ελλάδα, όταν παλιότερα το επέλεγε μόλις το 30%).
Με τη γλώσσα των αριθμών
80.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στην Ελλάδα, όσες και οι γεννήσεις
150.000 εκτρώσεις γίνονταν ετησίως στην Ελλάδα προ κρίσης
3% των Ελληνίδων παίρνει το χάπι, όταν αντισύλληψη με χάπι προτιμά το 45% των γυναικών στην Ευρώπη και το 9% των γυναικών στην Τουρκία!
75% των ζευγαριών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί προφυλακτικό
27% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί επείγουσα αντισύλληψη (χάπι της επόμενης ημέρας).
2.000.000 δισκία πουλήθηκαν πέρσι στη χώρα μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !