24 Μαΐου 2015

Ακυρες οι πινακίδες του Δήμαρχου Κατερίνης για τις παιδικές χαρές

Σύμφωνα με την τελευταία εγκύκλιο του υπουργείου εσωτερικών  (ΥΠ.ΕΣ.Δ.Α. εγκ.5/17602/22.05.2015) γίνεται γνωστό, αυτό που είναι και απολύτως λογικό, ότι δηλαδή αποκλειστικός υπεύθυνος σε περίπτωση ατυχήματος στις μη πιστοποιημένες παιδικές χαρές είναι ο Δήμος.

Από το 2009 που υπάρχει η πρώτη απόφαση  28492/2009 (Β'931) και το 2014 η δεύτερη 27934/2014 (Β'2029), που αφορούν και προβλέπουν  την αξιολόγηση και τη συμμόρφωση των παιδικών χαρών σύμφωνα με προδιαγραφές ασφαλείας, ώστε να πιστοποιηθούν και να μην κλείσει καμία, ο Δήμος είχε πολύ χρόνο και αντί να προβεί στην ανακαίνισή τους, αδιαφόρησε και τις εγκατέλειψε, φτάνοντας στο σημείο ο Δήμος Κατερίνης - ένας από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας - να μην έχει ούτε μια ασφαλή παιδική χαρά εν έτη 2015.
Και σαν να μην φτάνει μόνο αυτό, έβαλε και το κερασάκι στην τούρτα, δηλαδή έριξε την ευθύνη στους πολίτες, τοποθετώντας μια πινακίδα που αναγράφει «οποιαδήποτε χρήση γίνεται με δική σας ευθύνη», πράγμα που είναι ανυπόστατο και ψευδές.
Καλούμε τον Δήμαρχο Κατερίνης να προχωρήσει άμεσα στην αφαίρεση των πινακίδων με τις οποίες δήθεν αποποιείται των ευθυνών του, να αντικαταστήσει όλα τα επικίνδυνα όργανα (παιχνίδια), να τις περιφράξει, όπως ορίζεται από το νόμο και να τις διαθέσει ασφαλείς στους πολίτες.



Οι σύμβουλοι του “Άλλου Δρόμου” στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης
Τάσος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου

Κώστας Ζάννας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !