7 Μαρτίου 2015

ΟΙ Β΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή 6 Μαρτίου τελέστηκε η Ακολουθία της Β΄ Στάσης του Ακαθίστου Ύμνου, σύμφωνα με τη λειτουργική παράδοση της Εκκλησίας μας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος χοροστάτησε και ομίλησε ως εξής:


Στις 5.00 το απόγευμα, στη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Αθανασίου Κολινδρού, με τη συμεμτοχή προσκυνητών από την Πυλαία και τη Χαλάστρα Θεσσαλονίκης, καθώς και από τον Αμπελώνα Λάρισας.

Στις 7.00 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Αιγινίου. Στην Ακολουθία έψαλε η Μικτή Χορωδία του Ιερού Ναού Αγίων Αναργύρων Βεροίας, στην οποία διακόνησε επί 20 χρόνια ως εφημέριος. Στο τέλος των Χαιρετισμών ο Αρχιερατικός Επίτροπος Αιγινίου ευχαρίστησε τη χορωδία για τη συμμετοχή της, ενώ ο Σεβασμιώτατος κ. Γέωργιος επέδωσε στον χοράρχη Παρμενίωνα Κωνσταντινίδη τιμητική πλακέτα.

Στις 9.00 το βράδι, στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κορινού. Στην Ακολουθία έψαλαν σε δύο χορούς οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, υπό τη διεύθυνση του Λάζαρου Τζορμπατζίδη, καθηγητή του σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές, ενώ ευχήθηκε καλή επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις τους τελειόφοιτους.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !