7 Μαρτίου 2015

Δωρεάν μαστογραφίες από την Ι.Μ Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως

Τη δυνατότητα δωρεάν μαστογραφικού ελέγχου σε άπορες γυναίκες παρέχει η Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως σε συνεργασία με την κινητή μονάδα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.


Για το λόγο αυτό στις 19 και 20 Μαρτίου θα βρίσκεται στο Κοινωνικό Πολυϊατρείο της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (στην Ξηροκρήνη) η κινητή μονάδα.
Οι προϋποθέσεις για τον δωρεάν μαστογραφικό έλεγχο είναι οι γυναίκες που θέλουν να τον κάνουν να μην έχουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη ή οικονομική δυνατότητα να την κάνουν ιδιωτικά, να μην έχει γίνει μαστογραφία τους τελευταίους 12 μήνες, να μην έχουν ιστορικό καρκίνου μαστού, βιοψίας ή αισθητικής επέμβασης στο μαστό και να έχουν ηλικία από 40 έως 70 ετών.
Τα ραντεβού θα κλείνονται από τις 10 Μαρτίου στο τηλέφωνο 2310 515243 από τις 9.00 έως τις 14.00
Ο καρκίνος του μαστού είναι η συχνότερη κακοήθεια που εμφανίζεται στις γυναίκες της χώρας μας.
Ο αριθμός των νέων περιστατικών κάθε χρόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται σε 4.500.
Παρόλη την υψηλή συχνότητα της ασθένειας, η αντιμετώπισή της τα τελευταία χρόνια δίνει ολοένα και καλύτερα αποτελέσματα, αφού η πλειονότητα των ασθενών θα ζήσει πάρα πολλά χρόνια και αυτά θα επηρεαστούν ελάχιστα σε ό,τι αφορά την ποιότητά τους.
Αυτή η αισιόδοξη εξέλιξη ήρθε ως αποτέλεσμα δύο παραγόντων.
Ο πρώτος ήταν οι σημαντικές πρόοδοι της ιατρικής επιστήμης που οδήγησαν σε πιο αποτελεσματικές και περισσότερο εξατομικευμένες θεραπευτικές παρεμβάσεις.
Ο δεύτερος, και πολύ σημαντικός, είναι πως ο αριθμός των γυναικών που υποβάλλονται σε προληπτικές εξετάσεις συνεχώς αυξάνει, με αποτέλεσμα να ανακαλύπτεται ο καρκίνος σε πρώιμα στάδια, τότε που οι θεραπείες είναι πιο αποτελεσματικές και μπορεί να οδηγήσουν στην ίαση.
Η εξέταση που χρησιμοποιείται για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού είναι η μαστογραφία.
Ο τακτικός προληπτικός έλεγχος με μαστογραφία φαίνεται να μειώνει τη θνησιμότητα από την ασθένεια σε ποσοστό που φθάνει το 30%.
Όλες οι επιστημονικές εταιρείες συνιστούν στις γυναίκες από την ηλικία των 40 ετών να υποβάλλονται σε τακτικό προληπτικό έλεγχο με μαστογραφία κάθε ένα ή δύο χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !