26 Φεβρουαρίου 2015

Κοινωνικό Φροντιστήριο, Κοινωνικό Σχολείο και Ειδικό Σχολείο ζητούν στο Δήμο Πύδνας -Κολινδρού

α) Κοινωνικό φροντιστήριο. Θεωρώ πως αξίζει τον κόπο να εξετάσουμε μια τέτοια δυνατότητα με σκοπό την παροχή μαθημάτων αλληλεγγύης σε μαθητές που αντιμετωπίζουν ανυπέρβλητα οικονομικά προβλήματα. Θέλω να δούμε με ευαισθησία
και διακριτικότητα το θέμα αυτό, χωρίς να θίξουμε την αξιοπρέπεια των ανθρώπων αυτών. Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων θα μπορούσαν να συγκεντρώσουν στοιχεία για μαθητές που εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή, ιδιαίτερα όσους βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο του Λυκείου και έχουν πραγματική ανάγκη ενισχυτικής διδασκαλίας. Η συμμετοχή των δασκάλων και καθηγητών σε μια τέτοια δράση καταξιώνει ακόμη περισσότερο  το ρόλο τους και την αποστολή τους.
β) Λειτουργία Κέντρου Μαθημάτων Πληροφορικής. Και εδώ νομίζω μπορεί να γίνει μια προσπάθεια για άνεργους νέους, που για λόγους αντικειμενικούς δεν είναι σε θέση να παρακολουθήσουν τέτοια προγράμματα, αλλά και  για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συμπολίτες μας που δεν έχουν εξοικείωση με τα νέα τεχνολογικά συστήματα. Μια μικρή έστω ενημέρωση σεμιναριακού τύπου με όλα αυτά, νομίζω πως θα είναι μια σημαντική εμπειρία για ανθρώπους που στέκονται με αμηχανία και σκεπτικισμό μπροστά στα σύγχρονα τεχνολογικά δεδομένα.
γ) Κοινωνικό Σχολείο. Στόχος μας είναι οι διάφορες δράσεις (όπως για παράδειγμα στον αθλητισμό, τη διατροφή, την πρόληψη του εθισμού στον καπνό, το αλκοόλ, τα ναρκωτικά, την καταπολέμηση του ρατσισμού και του χουλιγκανισμού, την πρόληψη των ατυχημάτων, εκθέσεις σε μαθήματα  αισθητικής αγωγής και τεχνολογίας) που γίνονται στα σχολεία μας με την ενεργό συμμετοχή μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων να αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του δήμου μας, για να γίνουν ευρύτερα γνωστές μέσα από την προβολή τους αυτή και να δώσουμε ένα βήμα στη νεολαία μας. Ως δημοτική αρχή θα στηρίξουμε όλες αυτές τις πρωτοβουλίες αλλά και τους διάφορους ομίλους (θεατρικούς, μουσικούς, περιβαλλοντικούς…) μέσα στα όρια των δυνατοτήτων μας.
δ) Σχολικός πολιτισμός. Εδώ έχουμε υπόψη μας την έκθεση που διοργάνωσαν σχολεία της Κατερίνης και νομίζω θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε τη δυνατότητα μιας ανάλογης πρωτοβουλίας. Έτσι θα κινητοποιήσουμε την τοπική μας κοινωνία, για να συγκεντρώσουμε το απαραίτητο υλικό (παλιά σχολικά και λογοτεχνικά βιβλία και τετράδια, μαθητικές ποδιές, θρανία, μέσα και αντικείμενα της σχολικής ζωής περασμένων εποχών) και, αν είναι επαρκές και εφικτό, να σκεφτούμε μια μονιμότερη έκθεση, εν είδει μουσείου εκπαίδευσης. Αυτό το υλικό μπορεί φυσικά να συνδυαστεί με ερευνητικές εργασίες ή και κάποιες διατριβές, εφόσον υπάρχουν, που αναφέρονται στην ιστορία της εκπαίδευσης στην περιοχή μας.
ε) Ίδρυση Ειδικού Σχολείου. Μια καταγραφή και έρευνα μπορεί να μας δείξει αν υπάρχει κάποια τέτοια ανάγκη, για να στηρίξουμε τις ευπαθείς οικογένειες δείχνοντας τον ανθρωπισμό μας σε συμπολίτες μας που βιώνουν ιδιαίτερα προβλήματα με τα παιδιά τους και χρειάζονται ειδική μεταχείριση για την εκπαίδευσή τους.
στ) Ενημερωτικές διαλέξεις (ως παράρτημα της Σχολής Γονέων Κατερίνης) που θα αναφέρονται στο ευρύτερο κοινό του Δήμου μας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !