26 Φεβρουαρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΘΕΣΜΟΥ «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ» ΜΕ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού κ. Αθανάσιος Μπίντας και η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας κα. Μυράντα Παππά συναντήθηκαν με την
Αναπληρώτρια Πρύτανη κα. Στογιαννίδου, τον Πρόεδρο της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Τσιφόπουλο, την Πρόεδρο της Σχολής Θεάτρου κα. Παπάζογλου και τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιο στην αίθουσα συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου αποφασίστηκε η συμμετοχή και ο ρόλος του Πανεπιστημίου σε ότι αφορά στη Διεθνή Νεανική Συνάντηση «ΟΛΥΜΠΙΑ ΕΝ ΔΙΩ».

Συγκεκριμένα, αναλύθηκαν οι στόχοι και εν μέρει ο προγραμματισμός των «ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΕΝ ΔΙΩ». Η κα. Παππά παρουσίασε στις πρυτανικές αρχές φάκελο πεπραγμένων του θεσμού και τον προγραμματισμό για την επόμενη διοργάνωση.

Εκ μέρους των αρχών του Πανεπιστημίου εκφράστηκε η αμέριστη συμπαράσταση προς τη διοργάνωση με τη συμμετοχή των τμημάτων θεάτρου, κινηματογράφου, δημοσιογραφίας και του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής και αθλητισμού, το οποίο τμήμα θα αναλάβει την αναβίωση των αρχαίων ολυμπιακών αθλημάτων.

Η Αναπληρώτρια Πρύτανης κα. Στογιαννίδου δήλωσε, πως το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης αποτελεί στο εξής πάρεδρο μέλος της διοργάνωσης και συνεπικουρεί ώστε οι φετινές εκδηλώσεις να στελεχωθούν από αντίστοιχους επιστήμονες των τμημάτων του Πανεπιστημίου για να καθοδηγήσουν με τις γνώσεις τους την άριστη διεξαγωγή του θεσμού.

Η Πρόεδρος του τμήματος Θεάτρου κα. Παπάζογλου πρότεινε ειδικές εκδηλώσεις (workshops) για τους εκπαιδευτικούς που διοργανώνουν θεατρικές παραστάσεις σε σχολεία, οι οποίες θα διεξαχθούν με την επιστημονική ευθύνη και καθοδήγηση της ίδιας και του τμήματος που προεδρεύει.

Καταλυτική ήταν η παρουσία και παρέμβαση του Προέδρου της Φιλοσοφικής Σχολής κ. Τσιφόπουλου, ο οποίος αποτελεί μοχλό προώθησης και ανάτασης του θεσμού. Ως εκ τούτου, η Οργανωτική Επιτροπή του θεσμού τον ανακήρυξε επίτιμο μέλος του.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Καρατάσιος επαίνεσε και παρουσίασε τους στόχους και τους σκοπούς θέτοντας τον εαυτό του στην υπηρεσία του θεσμού.


Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής κ. Μπίντας και η Υπεύθυνη του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας κα. Παππά ευχαριστώντας τους παρευρισκομένους έθεσαν υπόψη τους και το μεγαλόπνοο σχέδιο της αναστύλωσης του θεάτρου της ρωμαϊκής εποχής στο Δίον, ώστε να αποτελέσει μόνιμη έδρα διεξαγωγής των σκηνικών, μουσικών, αθλητικών αγώνων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !