26 Φεβρουαρίου 2015

Ο βασιλιάς μοίρασε 28.7 δισ. ευρώ στον λαό του

Με πάρτι δισεκατομμυρίων γιορτάζει την ενθρόνισή του ο νέος μονάρχης της Σαουδικής Αραβίας πυροδοτώντας έκρηξη καταναλωτικής μανίας στους πολίτες του. Ο βασιλιάς Σάλμαν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ μοίρασε χρήματα σε δημοσίους υπαλλήλους, στρατιωτικούς, φοιτητές και συνταξιούχους, που συνολικά ανέρχονται στα
28.674.900.000 ευρώ, διαμηνύοντας μάλιστα μέσω twitter πως θεωρεί ότι ο λαός του αξίζει ακόμα περισσότερα!

«Αγαπητέ λαέ: Αξίζεις περισσότερα και ό,τι και να κάνω δεν θα μπορέσω να σου δώσω ό,τι αξίζεις» έγραψε χαρακτηριστικά ο ηγέτης της πάμπλουτης, χάρη στο πετρέλαιο, χώρας. Οι Σαουδάραβες, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα των εφημερίδων της χώρας, σπεύδουν να «επενδύσουν» αυτό το αναπάντεχο έσοδό τους σε νέα smart phones, ακριβά ρολόγια και διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς, ενώ κάποιοι άντρες τα βάζουν στην άκρη για να μπορέσουν να παντρευτούν τη δεύτερη ή την τρίτη σύζυγό τους.

Η ευφορία που επικρατεί αποτυπώνεται και στα σάιτ κοινωνικής δικτύωσης, με αναρτήσεις όπως αυτή ενός πατέρα που φαίνεται σε βίντεο να κάνει το παιδί του μπάνιο μέσα σε χαρτονομίσματα!

Παράδειγμα προς μίμηση
Η «large» χειρονομία του βασιλιά αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση και για αρκετές ιδιωτικές εταιρίες, οι οποίες φρόντισαν να δώσουν μπόνους στους εργαζομένους τους. Πάντως ο 79χρονος βασιλιάς δεν πρωτοτύπησε. Είθισται κάθε νέος ηγέτης της χώρας να μοιράζει χρήματα για να κερδίσει την εύνοια του λαού. Ο προκάτοχός του, βασιλιάς Αμπντάλα όταν ενθρονίστηκε, το 2005, ανακοίνωσε αύξηση 15% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ το 2011, επιστρέφοντας από ταξίδι στο εξωτερικό για νοσηλεία, έδωσε μπόνους έναν επιπλέον μισθό.
Πάντως ο Σάλμαν έχει σίγουρα μεγάλη ανάγκη από τη θετική ενέργεια του λαού του, καθώς έχει ήδη αρκετά προβλήματα υγείας. Εγκεφαλικό επεισόδιο τού έχει αφήσει αναπηρία στο αριστερό χέρι, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι πάσχει από Αλτσχάιμερ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !