19 Ιανουαρίου 2015

Βλαστός: Ξέρω ποιος σκότωσε Φουντούλη και Καπελώνη

Νέα τροπή στην υπόθεση δολοφονίας των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη στο Νέο Ηράκλειο την 1η Νοεμβρίου 2013, έρχεται να δώσει το διαβιβαστικό της αστυνομίας για το κύκλωμα εκβιαστών.


Όπως αναφέρει ο σταθμός ΣΚΑΙ, στο διαβιβαστικό αναφέρεται ότι συγγενικό πρόσωπο του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού τον επισκέφθηκε στον Κορυδαλλό την επομένη της δολοφονίας των μελών της Χ.Α., και τον ρώτησε αν είχε κάποια εμπλοκή στις ανθρωποκτονίες.
Ο Π. Βλαστός ισχυρίζεται ότι τα κράνη των δολοφόνων είναι δικά του. Το συγγενικό πρόσωπο του Βλαστού, που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, κατέθεσε ότι ο βαρυποινίτης απάντησε μεν ότι δεν έχει καμία σχέση με το περιστατικό, εντούτοις γνώριζε ποιος σκότωσε τους Φουντούλη και Καπελώνη, και μάλιστα ότι τα λευκά κράνη που φορούσαν οι δράστες για να μην φαίνονται τα χαρακτηριστικά τους την ώρα της επίθεσης ήταν δικά του.

Επίσης, μέσα από το διαβιβαστικό της ΕΛΑΣ, προκύπτει ότι ο Βλαστός παρακολουθούσε για να απαγάγει από το κέντρο της Αθηνάς υψηλόβαθμο στέλεχος ιδιωτικής τράπεζας.

Ποιοι εμπλέκονται στο στο κύκλωμα εκβιαστών

Ανενόχλητη για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια δρούσε σύμφωνα με την αστυνομία η μεγαλύτερη εγκληματική οργάνωση στη χώρα με έδρα μάλιστα τις κατά τόπους φυλακές.

Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, βασικά στελέχη της οργάνωσης είναι οι γνωστοί βαρυποινίτες, Παναγιώτης Βλαστός, Γιάννης Σκαφτούρος και Βασίλης Στεφανάκος.

Χρησιμοποιώντας ανθρώπους τόσο μέσα από τη φυλακή όσο και έξω από αυτή, αλλά και συγγενείς τους, έκαναν συμβόλαια θανάτου, τοποθετούσαν εκρηκτικούς μηχανισμούς και εκβίαζαν κατά παραγγελία με στόχο τον προσπορισμό οικονομικού οφέλους.

Στο πλευρό τους ήταν και ένας αστυνομικός, μερικοί σωφρονιστικοί υπάλληλοι ενώ στόχοι τους ήταν δικαστές, εισαγγελείς αλλά και σωφρονιστικοί υπάλληλοι οι οποίοι δεν συναινούσαν στην εγκληματική τους δραστηριότητα στις φυλακές.

Σύμφωνα με το mega, υπήρχαν πολλοί κωδικοί με τους οποίους επικοινωνούσαν. Μερικά μάλιστα από τα συνθηματικά της οργάνωσης ήταν "πουκάμισο μικρό" που σήμαινε πιστόλι, "ψηλή" που σήμαινε καλάσνικοφ, "συνεργείο" που σήμαινε μέρος συνάντησης και "πατσαβουριά", δηλαδή κατάθεση στην αστυνομία.

Η Ασφάλεια έχει στη διάθεσή της πάρα πολλές τηλεφωνικές συνομιλίες τόσο όσων βρίσκονται μέσα στις φυλακές όσο και των συνεργών τους εκτός φυλακών ενώ έγιναν άρσεις τηλεφωνικών απορρήτων τόσο κινητών τηλεφώνων όσο και των καρτοτηλεφώνων που υπάρχουν μέσα στις φυλακές.

Μάλιστα -με βάση αυτές τις καταγραφές- δικηγόρος φέρεται να λέει: "Αυτός ο Παναγιώτης δεν έχει καθόλου μυαλό. Κάθεται και βάζει βόμβες στον Σμπώκο για να κονομίσει ο Σκαφτούρος λες και θα βάλει τίποτα στην τσέπη του". Ο Παναγιώτης Βλαστός απαντά: "Τι θα κάνω όλη μέρα εδώ μέσα; Πως θα περάσει η ώρα μου;".

Από τη μεριά του, ο Άκης Τσοχατζόπουλος κατηγορείται για ηθικός αυτουργός έχοντας ως... άχτι τον Γ. Σμπώκο για τον οποίο πιστεύει ότι έχει λεφτά από τις μίζες των εξοπλιστικών.

Βασικό γρανάζι στην εξυχνίαση της υπόθεσης του κυκλώματος είναι η κατάθεση της ξαδέλφης του Παναγιώτη Βλαστού, Λίτσας, στην οποία σύμφωνα με την αστυνομία ο κακοποιός είχε τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό γιατί θεωρούσε ότι του είχε υπεξαιρέσει 250.000 ευρώ.

Όπως είπε στις αρχές, τις πληροφορίες ότι ο Σμπώκος είχε πολλά χρήματα έδωσε στον Σκαφτούρο ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφο, σε άγνωστο χρόνο ο Σμπώκος είχε παραλάβει μια βαλίτσα με 10 εκατομμύρια ευρώ τα οποία προορίζονταν για τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τα οποία δεν έδωσε ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !