11 Δεκεμβρίου 2014

Κατολισθήσεις στο Λουτράκι Πέλλας (ΦΩΤΟ)

Στα Λουτρά Λουτρακίου Αλμωπίας, στις 06/12/2014 στο ΒΑ  πρανές της κοιλάδας,  σημειώθηκε κατολίσθηση με καταπτώσεις  τεμαχών (βράχων)  που έφραξαν την εσωτερική οδό σύνδεσης των εγκαταστάσεων.

Κατόπιν αυτού, η Δημοτική Αρχή απέκλεισε το χώρο της κατολίσθησης ώστε  ν’αποφευχθεί  πιθανός κίνδυνος τραυματισμού εργαζομένων, διερχομένων ή επισκεπτών και προέβη σε τοπική, σωστική επέμβαση καθαίρεσης επικρεμάμενων, διαταραγμένων τεμαχών, επιρρεπών σε άμεση πτώση.
Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος κ. Μπίνος ενημέρωσε τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ.Θεοδωρίδη, ο οποίος απέστειλε άμεσα τον συνεργάτη του κ. Στέφανο Αργυράκη, γεωλόγο - γεωτεχνικό, προκειμένου να γνωματεύσει για το φαινόμενο και να αποτυπώσει την υφιστάμενη κατάσταση .
Μετά την αυτοψία του ειδικού συνεργάτη του κ. Αργυράκη, στις 11/12/2014, εκτιμήθηκε ότι στην περιοχή της κατολίσθησης υπάρχουν διαρκή κινητικά φαινόμενα  (περισσότερων δεκαετιών), ενώ τα σχιστολιθικά πετρώματα εμφανίζονται κατακερματισμένα και με πλήρως διαταραγμένο δομικό ιστό.
Στην διενεργηθείσα αυτοψία παρών ήταν και ο Δήμαρχος  κ. Μπίνος συνοδευόμενος από τον Αντιπρόεδρο των Λουτρών κ. Δημήτρη Βέσκο.
Τα σχεδόν κατακόρυφα πρανή της εσωτερικής οδού σε συνδυασμό με την τεκτονική καταπόνηση των πετρωμάτων και τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών συνετέλεσαν στην επιτάχυνση των κινητικών φαινομένων και την εκδήλωση της κατολίσθησης.
Η Δημοτική Αρχή λαμβάνοντας υπόψη τη γνωμάτευση του ειδικού συνεργάτη και σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες της Π.Ε. Πέλλας θα προβεί σε όλες τις απαιτούμενες δράσεις αποκατάστασης – εξυγίανσης που θα της υποδειχθούν προκειμένου να διασφαλιστεί το ευχερές και ασφαλές της διάβασης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !