22 Δεκεμβρίου 2014

ΗΠΑ:Σκοτώνουν αστυνομικούς τον έναν μετά τον άλλο

Το ένα σοκ διαδέχεται το άλλο στις ΗΠΑ, που δοκιμάζονται τους τελευταίους μήνες από το σφοδρό κύμα αντιδράσεων της κοινής γνώμης για τον τρόπο που η Δικαιοσύνη έχει αντιμετωπίσει υποθέσεις κατάχρησης εξουσίας από την πλευρά των αστυνομικών έναντι πολιτών, και δη μαύρων.
Μετά το χθεσινό περιστατικό, που συγκλονίζει τη Νέα Υόρκη, όταν ένοπλος δολοφόνησε εν ψυχρώ δύο αστυνομικούς στο Μπρούκλιν και στη συνέχεια αυτοκτόνησε, οι ΗΠΑ θρηνούν και τρίτο αστυνομικό.

Στη Φλόριντα, ένας δράστης πυροβόλησε και σκότωσε αστυνομικό, όταν ο τελευταίος κλήθηκε στην περιοχή από κατοίκους, καθώς σύμφωνα με τις μαρτυρίες κάποιος άγνωστος χτυπούσε τις πόρτες των σπιτιών και παρενοχλούσε τους περίοικους.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της Κυριακής (ώρα ΗΠΑ), λίγες μόλις ώρες μετά την δολοφονία των δύο αστυνομικών στο Μπρούκλιν.


Μέχρι στιγμής πάντως, οι αρχές δεν έχουν προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις, κάτι που αναμένεται να γίνει τις επόμενες ώρες και παραμένει άγνωστο εάν συνδέουν την δολοφονία του αστυνομικού στη Φλόριντα με την δολοφονία των δύο ένστολων στη Νέα Υόρκη.
Υπενθυμίζεται πως ο δράστης της επίθεσης στο Μπρούκλιν φέρεται, σύμφωνα με δημοσιεύματα, να είχε κάνει μια καταχώριση σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης στην οποία έγραφε ότι ήθελε να να εκδικηθεί το θάνατο ενός άοπλου μαύρου, του Έρικ Γκάρνερ, από αστυνομικό.

Αν οι φόνοι αποδειχθεί πως είχαν κίνητρο το θάνατο του Έρικ Γκάρνερ, μπορεί να πυροδοτήσουν νέα ένταση, στο ήδη τεταμένο γύρω τις φυλετικές σχέσεις κλίμα που ταλανίζει τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !