2 Φεβρουαρίου 2016

ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση - ομιλία, που συνδιοργανώνεται από την Ομάδα Επιστημόνων Κολινδρού και τoν Δήμο Πύδνας -  Κολινδρού :

Tην Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11:00, στην Αίθουσα του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού:

                ΘΕΜΑ: "Θαλάσσια Βιολογία και Καταδυτικός  
                              Τουρισμός".                                                             ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δρ Γεώργιος ΣΚΟΥΦΑΣ,  Επ. Καθηγητής του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Τ.Ε. του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης.
  Η θαλάσσια βιολογία είναι ο κλάδος της βιολογίας που μελετά τους οργανισμούς στο θαλάσσιο περιβάλλον, καθώς και τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ βιοτικών και αβιοτικών παραγόντων.
 Αν και το θαλάσσιο περιβάλλον αποτελεί ένα σημαντικό πόλο έλξης των ανθρώπων για πολλούς λόγους, εντούτοις παραμένει ένα από τα πιο άγνωστα σημεία του πλανήτη μας. 
  Το επιστημονικό ενδιαφέρον, συχνά καθιστά απρόσιτο το γνωστικό αντικείμενο στο ευρύ κοινό και αναδύεται η ανάγκη της εκλαΐκευσης της επιστημονικής γνώσης. 
   Η εκλαΐκευση όμως της επιστημονικής γνώσης παρουσιάζει μια αμφίδρομη σχέση, και το όφελος μπορεί να είναι ανταποδοτικό και για την ίδια την επιστήμη. 
   Τα στοιχεία αυτά θα μας παρουσιάσει ο Δρ Γεώργιος Σκούφας στην ομιλία του, δίνοντας έμφαση και σε έναν άλλο δυναμικό τομέα, αυτό του θαλάσσιου τουρισμού και ειδικότερα του καταδυτικού. 
   Ενδιαφέρον θα παρουσιάσει η ανάλυση της εφαρμογής των γνώσεων της Θαλάσσιας Βιολογίας στην υπηρεσία του καταδυτικού τουρισμού, ενός δυναμικά αναπτυσσόμενου τομέα της τουριστικής βιομηχανίας.

Παρακαλούμε για την προσέλευσή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !