2 Φεβρουαρίου 2016

ΒΑΦΥΡΑΣ 63 – Μ.Α. ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ 39

Και αυτή τη φορά είδαμε την ομάδα να παίζει πολύ καλή άμυνα. Είναι ίσως η πρώτη φορά φέτος που οι παίκτες του κόουτς Σαραπτσή έπαιξαν με τόσο πάθος και προσήλωση στην άμυνα. Οδήγησαν τον αντίπαλο σε 20 συνολικά λάθη, αλλά και σε πολλά δύσκολα και άστοχα σουτ.

Από την άλλη πλευρά στην επίθεση η ομάδα ρολάρισε σωστά, χωρίς πολλές τραβηγμένες ενέργειες με τους παίκτες μας με υπομονή να βρίσκουν το καλύτερο δυνατό σουτ. Τα ποσοστά της ομάδας δεν ήταν υψηλά και αυτός είναι ο λόγος που το σκορ στην επίθεση έμεινε σχετικά με την εικόνα του παιχνιδιού χαμηλά. Βέβαια η αστοχία σε κάποια σημεία ίσως ήταν λογική λόγω της υψηλής προσπάθειας που κατέβαλαν οι παίκτες μας στην άμυνα.

Πάντως η ομάδα έμοιαζε έτοιμη από το ξεκίνημα δείχνοντας πως ήξερε τι ζητούσε μέσα στο παιχνίδι. Πήρε προβάδισμα στο σκορ από το πρώτο λεπτό και όχι απλά δεν το έχασε ποτέ ξανά, αλλά στην πραγματικότητα δεν κινδύνευσε ποτέ. Με το τέλος του πρώτου ημιχρόνου και την διαφορά στους 9 πόντους όλοι περιμέναμε να δούμε αν τελικά θα κατάφερνε να καλύψει τους δέκα πόντους διαφοράς που έχεσε στο πρώτο παιχνίδι στα Γιαννιτσά. Και τα κατάφερε τελικά μία χαρά.

1ο 10λεπτο: 15-9

2ο 10λεπτο: 31-22 (16-13)

3ο 10λεπτο: 47-34 (16-12)

4ο 10λεπτο: 63-39 (16-5).

Στον βαθμολογικό πίνακα τώρα η ομάδα μας έχει αναρριχηθεί στην 7η θέση και η σημερινή νίκη είναι πραγματικά πολύτιμη καθώς δείχνει να είναι ένα μεγάλο βήμα προς την σωτηρία της στην Α΄ ΕΚΑΣΚΕΜ. Βέβαια είναι ακόμα πολύ νωρίς καθώς απομένουν άλλες επτά αγωνιστικές μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Το θετικό όμως αυτή τη στιγμή είναι πως η ομάδα είναι σε καλό τάιμινγκ και πως η σωτηρία της τώρα εξαρτάται από την ίδια.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού ο κόουτς της ομάδας μας Μιχάλης Σαραπτσής μας είπε σχετικά με το παιχνίδι:

΄΄Σας είχα πει από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος πως η ομάδα θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει και να μπορέσει να αποδώσει αυτά που εγώ προσωπικά περίμενα να δω μέσα στο γήπεδο. Η αλήθεια είναι πως μας πήρε λίγο χρόνο περισσότερο από ότι υπολόγιζα. Επίσης αλήθεια είναι πως πλέον σε αγώνες που παρουσιαζόμαστε με τις λιγότερες δυνατόν απουσίες αποδίδουμε καλό μπάσκετ. Πιστεύω πως και οι φίλαθλοι που έρχονται και μας βλέπουν στο γήπεδο  συμφωνούν μαζί μου. Συγχαρητήρια θέλω να δώσω σε όλους τους παίκτες μου γιατί βγάζουν στο παρκέ την εικόνα υγιούς ομάδας και καλό μπάσκετ. Σήμερα απέδειξαν πως μπορούν να παίξουν και πολύ καλή άμυνα.12656099_573443106151490_1405977185_o Θεωρώ πως αν συνεχίσουμε με τέτοιες εμφανίσεις δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα΄΄.

Σήμερα στην δωδεκάδα της ομάδας δεν ήταν οι τραυματίες Τσερνισώφ (διάστρεμμα) και Ανδριάς (πρόβλημα στην μέση). Για πρώτη φορά όμως ήταν ένας ακόμα δεκαπεντάχρονος από τα τμήματα υποδομών του συλλόγου ο Στέφανος Στρατηγός. Και βέβαια στα αξιοσημείωτα είναι το ακόμα ένα double-double του Χρήστου Κουρκούτα με τους 20 πόντους και τα 15 ριμπάουντ.
Τα νούμερα του αγώνα:
ΒΑΦΥΡΑΣ: (Σαραπτσής) ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ, ΚΑΛΑΪΤΣΙΔΗΣ 2, ΚΑΡΑΜΠΑΤΑΚΗΣ 3 (1), ΜΑΝΤΖΟΛΗΣ, ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ 1, ΓΑΖΕΤΗΣ 6, ΖΗΣΚΑΣ 3, ΣΑΜΑΡΑΣ 3 (1), ΚΟΥΡΚΟΥΤΑΣ 20 (3), ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 25 (5), ΚΟΥΜΠΑΤΣΙΑΡΗΣ, ΡΑΦΑΗΛΙΔΗΣ.
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ 2, ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ 16, ΚΑΡΥΠΗΣ, ΜΟΣΧΟΥ 3 (1), ΜΠΟΓΔΑΝΗΣ 5, ΠΑΠΑΜΑΝΩΛΗΣ 2, ΠΕΡΠΕΡΙΔΗΣ 2, ΤΣΑΚΜΑΚΗΣ 9 (1).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !