5 Φεβρουαρίου 2016

Πρωτοφανής συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Γιαννιτσά

Μια πρωτοφανής σε συμμετοχή και δυναμισμό πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε χθες στην πόλη των Γιαννιτσών. Αγρότες, ελεύθεροι επαγγελματίες, συνταξιούχοι, μαθητές, εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά και πλήθος κόσμου κατέκλυσε αρχικά τον προαύλιο χώρο του δημαρχείου και στη
συνέχεια πραγματοποίησε πορεία έως την Εγνατία Οδό. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν περισσότεροι από 25 οργανωμένοι φορείς με επικεφαλής το εργατοϋπαλληλικό κέντρο Γιαννιτσών. Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι, τα  εμπορικά καταστήματα, καθώς και  τα καταστήματα εστίασης παρέμειναν κλειστά ενώ το δημαρχείο έκλεισε και σύσσωμη η δημοτική αρχή και οι εργαζόμενοι συμμετείχαν στην κινητοποίηση. Στο τέλος, η πρόεδρος του εργατοϋπαλληλικού κέντρου Γιαννιτσών παρέδωσε στο Δήμαρχο ψήφισμα υπογεγραμμένο απ΄ όλους  τους φορείς που συμμετείχαν στην χθεσινή διαμαρτυρία.
Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος σε δήλωση του ανέφερε: ‘’Τίποτα δεν μπορούμε να καταφέρουμε χωρίς τη συμμετοχή και τη συνεργασία. Η ανεπανάληπτη χθεσινή κινητοποίηση στέλνει διπλό μήνυμα. Μήνυμα  συνεννόησης και αντίστασης στις αδιέξοδες πολιτικές που τόσο πολύ έχουν βλάψει τον τόπο μας.
Τα επικείμενα μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση, μας θίγουν όλους. Δεν αφορούν μόνο μια κοινωνική ομάδα γι’ αυτό και ο ξεσηκωμός είναι παλλαϊκός.

Ο Δήμος Πέλλας υποστηρίζει τα δίκαια αιτήματα όλων των αγωνιζόμενων κοινωνικών ομάδων που πλήττονται βάναυσα από το επικείμενο φορολογικό και ασφαλιστικό νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση. Οφείλουμε όλοι να έχουμε συνέπεια λόγων και έργων, να αφουγκραζόμαστε την κοινωνία. Με αυτού του είδους τις πολιτικές δεν μπορούμε να συνεχίσουμε’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !