26 Ιανουαρίου 2016

Γεμιστές ροδέλες πιπεριάς με σπιτικό τζατζίκι



Για το τζατζίκι χρειαζόμαστε: γιαούρτι στραγγιστό, αγγούρι στον τρίφτη μαζί με τη φλούδα, άνιθο ψιλοκομμένο, σκόρδο σε σκόνη, ελαιόλαδο, ξύδι, αλατοπίπερο. Για τη γέμιση πιπεριάς χρειαζόμαστε: κιμά ανάμεικτο χοιρινό με βοδινό, ρύζι καρολίνα, κρεμμύδι τριμμένο, σκόρδο σε σκόνη, μαϊντανό ψιλοκομμένο, ντομάτα τριμμένη ή τοματοπολτό, αλατοπίπερο, ελαιόλαδο.

Γεμίζουμε τις κερατόμορφες πιπεριές και τις αραδιάζουμε σε ταψί. Περιχύνουμε με τοματοπολτό ή φρεσκοτριμμένη ντομάτα, ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε. 

Προσθέτουμε νεράκι και ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 1 ώρα και 30' περίπου (ίσως και περισσότερο) ενώ κατά διαστήματα γυρίζουμε τις πλευρές για ομοιόμορφο ψήσιμο. Κόβουμε τις πιπεριές σε ροδέλες και τις σερβίρουμε με σπιτικό τζατζίκι.

Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !