29 Ιανουαρίου 2016

Βασίλης Λεβέντης: “Η χώρα χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση που θα κάνει μεταρρυθμίσεις”


                                    
Στην πρώτη του επικοινωνία με την πόλη της Θεσσαλονίκης, μετά την είσοδο στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης πραγματοποίησε ομιλία για τον απολογισμό 100 ημερών κοινοβουλευτικού έργου, στο πλαίσιο της κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας του κόμματος. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα της Τετάρτης (27 Ιανουαρίου),  στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Capsis Hotel Thessaloniki.


"Έχω ζητήσει στις επόμενες εκλογές η Ένωση Κεντρώων να μην είναι απλά ένα κοινοβουλευτικό κόμμα. Να είναι ένα μεγάλο κόμμα με 15%- 20%. Αυτό το βασίζω στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Δίνουμε μεγάλο αγώνα στο κοινοβούλιο, που μπορεί να μην ξέρετε την έκταση του, αλλά συναντάμε κλειστές πόρτες και αυτιά βουλωμένα. Οι κυβερνώντες  διέπονται  από αλαζονεία.

Τι εκπροσωπεί σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ; Πήρε 35% το Σεπτέμβριο. Μ' αυτά που κάνει έχει 20%; Ο κ Καμμένος έχει 1,5%; Άρα, αυτοί που εμπιστεύονται την κυβέρνηση είναι 21%-22%.  Θεωρώ ότι δεν μπορούν κυβερνούν σε τόσο κρίσιμες ώρες γιατί αυτή η χώρα χρειάζεται σοβαρή κυβέρνηση που να κάνει τις μεταρρυθμίσεις και να δίνει εμπιστοσύνη μέσα και έξω από την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε μέσα ούτε έξω. Και κατά τη γνώμη μου ο μετράει εβδομάδες στην κυβέρνηση" ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο κ. Λεβέντης.

Ο πρόεδρος της ΕΚ επέμεινε στην πρόταση του για τον σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης. Ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να στηρίξει κάτι καλό που θα κάνει η κυβέρνηση . Ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη Ν.Δ. ότι «λεηλάτησαν τη χώρα επί 40 χρόνια» ενώ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις επόμενες εκλογές, η Ένωση Κεντρώων θα αφήσει εκτός Βουλής το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.

"Θέλω να ξανακάνουμε στην πλατεία Αριστοτέλους μια συγκέντρωση, μεγάλη όπως του Γεωργίου Παπανδρέου. Η μόνη αμοιβή που θέλω. Να μην έρθουν απλά 1.000 ή 2.000 ή 5.000, να έρθει όλη η Μακεδονία και να δώσει τη φλόγα της σε όλη τη χώρα. Ανοίγει μια μεγάλη περίοδος για τη χώρα. Μέρα με την ημέρα θα αισθάνεστε την άνοδο. Ένα μικρό ταπεινό κόμμα θα έρθει στην εξουσία. Όχι στις εκλογές που έρχονται αλλά στις επόμενες", ανέφερε στο τέλος της ομιλίας του ο κ. Λεβέντης.

Ομιλίες πραγματοποίησαν ο βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Ιωάννης Σαρίδης, ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Αριστείδης Φωκάς, ο βουλευτής Α' Αθηνών Μάριος Γεωργιάδης και ο υποψήφιος βουλευτής Αθηνών Παναγιώτης Πέρρος ο οποίος παρουσιάσε την διαδικτυακή πλατφόρμα διατύπωσης πολιτικών απόψεων και προτάσεων, ανοικτή σε όλα τα μέλη του κόμματος - http://www.portal.enosi-kentroon.gr. Την εκδήλωση συντόνισε εκ μέρους της ΕΚ Θεσσαλονίκης η πολιτευτής  της ΕΚ Αθηνά Χατζησυμεωνίδου.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης  ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης έδωσε συνεντεύξεις σε εφημερίδες, ειδησεογραφικές ιστοσελίδες, τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς σταθμούς της Μακεδονίας και της Θράκης και σε άλλα ΜΜΕ πανελλαδικής εμβέλειας.

Επίσης, συναντήθηκε μα τον πρόεδρο του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Μεταλλείων Κασσάνδρας Γιώργο Χατζή, συζητώντας για το θέμα των Σκουριών, ενώ είχε ολιγόλεπτη συνομιλία  και με τον αντιπρόεδρο του Συλλόγου Ομολογιούχων Δημήτρη Αλεξόπουλο. Και στις δύο περιπτώσεις δεσμεύτηκε ότι θα θέσει  τα θέματα στη ελληνική  Βουλή, με σχετικές ερωτήσεις στην ώρα του πρωθυπουργού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !