7 Ιανουαρίου 2016

Ιστορικό ρεκόρ για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» με 18,1 εκατομμύρια επιβάτες

Με ένα εντυπωσιακό ρεκόρ κλείνει η χρονιά για τον Διεθνή Αερολιμένα το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Τα 18,1 εκατομμύρια επιβάτες που διακινήθηκαν φέτος αποτελούν ιστορική επίδοση για το αεροδρόμιο της Αθήνας και την πύλη της Ελλάδας προς το εξωτερικό,
καθώς όχι μόνο ξεπερνούν κατά 2,9 εκατομμύρια επιβάτες (+19%) την κίνηση του 2014 αλλά είναι και κατά πολύ υψηλότερη (+1,55 εκατομμύρια επιβάτες) από την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση προ κρίσης που ήταν το 2007.

Όλοι οι δείκτες της χρονιάς για το αεροδρόμιο ήταν θετικοί και μάλιστα τις περισσότερες περιπτώσεις με διψήφια ποσοστά ανόδου. Για παράδειγμα σημαντική ήταν η άνοδος του Δεκεμβρίου 2015, με την κίνηση του αεροδρομίου να ανέρχεται σε 1,18 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 11,8% την αντίστοιχη περίοδο του 2014. 

Οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν υψηλά επίπεδα ανόδου της τάξης του 15,3%, ενώ και οι διεθνείς επιβάτες αυξήθηκαν σημαντικά κατά 9,7%. Οι ξένοι επισκέπτες κατέγραψαν σημαντική άνοδο της τάξης του 22%, ενώ και οι Έλληνες επιβάτες παρουσίασαν αύξηση 6%.Από τα 18,1 εκατομμύρια επιβάτες που διακινήθηκαν φέτος, εξίσου σημαντική ήταν η συνεισφορά στην επίτευξη του ρεκόρ από τους επιβάτες εσωτερικού αλλά και από τους επιβάτες εξωτερικού. Και οι δύο κατηγορίες σημείωσαν τις ιστορικά υψηλότερες επιδόσεις με 6,4 εκατ. (+22,1%) και 11,7 εκατ. (+17,4%) αντίστοιχα. 

Η άνοδος αυτή αποτυπώνεται τόσο στους ξένους επισκέπτες που κατέγραψαν δυναμική άνοδο της τάξης του 26%, όσο και στους Έλληνες ταξιδιώτες που αυξήθηκαν κατά 11%.

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς στο αεροδρόμιο της Αθήνας δραστηριοποιήθηκαν 9 νέες αεροπορικές εταιρείες και προστέθηκαν 10 νέα δρομολόγια, ενώ σημαντική υπήρξε και η αύξηση (+29%) των εξυπηρετούμενων προορισμών από εταιρείες χαμηλού κόστους. 

Οι θετικές αυτές εξελίξεις οδήγησαν σε αύξηση των εβδομαδιαίων συχνοτήτων κατά 19%.

Παράλληλα, το 2015, αξιοσημείωτη ήταν η συνολική αύξηση, κατά 38%, των μετεπιβιβαζομένων επιβατών. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η αύξηση των επιβατών που χρησιμοποίησαν την Αθήνα ως ενδιάμεσο σταθμό για να ταξιδέψουν μεταξύ διεθνών προορισμών (+60%), γεγονός που καταδεικνύει τη σημαντική ενίσχυση της διασυνδεσιμότητας της Αθήνας. 

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΜΗ ΓΡΑΦΕΤΕ GREEKGLISH !